Vujošević: "Da momci nemaju ovakav karakter..."

Autor: Beta Beta
nedelja 01.12.2013.
20:25
Izvor: Beta

Duško Vujošević kazao je nakon trijumfa Partizana nad Olimpijom da su njegovi izabranici jakim karakterom dobili meč uprkos činjenici da su pre samo tri dana iscrpli sve rezerve snage u duelu sa Nanterom.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da su njegovi igrači bili jako umorni u meču protiv Olimpije u Beogradu i da su pobedili zahvaljujući karakteru.

"Igrači su jako umorni, rotacija je kratka. Herojski su igrali u Parizu, tu su stvarno potrošene rezerve snage koje se troše samo u slučaju životne opasnosti. Naši protivnici su svesni naše situacije. Olimpija je kompletirala redove u odnosu na početak sezone. Ove su došli sa velikom ozbiljnošću, trenirali su dva puta, što govori o njihovoj tenziji i onakav početak nije veliko iznenađenje", rekao je Vujošević novinarima.

Partizan je pobedio sa 63:52, ali je u prvom poluvremenu gubio i sa 11 poena.

"Da momci nemaju ovakav karakter, ne bi bilo nenormalno da taj početak bude slika Partizana tokom čitave utakmice. Veoma sam zahvalan na uloženom trudu, jer samo uz ogromno ulaganje truda može da se prevaziđe ogroman umor koji osećamo", rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih pozvao je navijače da dođu naredne nedelje u "KombankArenu" i podrže ekipu u duelu sa Budiveljnikom.

"Pozivam publiku da dođe na našu narednu utakmicu. Budivljenik nije atraktivno ime, mi još uvek imamo šanse za plasman u Top 16 i svaka evroligaška utakmica je nama značajna, da budemo ravnopravni učesnici te grupe. Da smo mobli da biramo, neke durge utakice bi se igrale u Areni, pa bi rekord bio u opasnosti. Ali, pozivam publiku da kao gest neke i pomoći klubu, dođu na narednu utakmicu" zaključio je Vujošević.

Ne propustite