Vujošević: "F4 uspeh, ne i kraj ambicija"

Autor: Beta Beta
subota 23.03.2013.
23:23
Izvor: Beta

Strateg košarkaša Partizana Duško Vujošević priznao je da se večeras osetio veliki pritisak pred duel sa Solnokom ali da nakon plasmana na fajanl-for Partizan neće stati jer ima još neostvarenih ambicija.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je jako zadovoljan pobedom nad Solnokom i plasmanom na završni turnir Jadranske lige i kazao da su njegovi košarkaši morali da pobede i sebe.

"Jako sam zadovoljan zbog ove pobede. Jesmo bili favoriti, ali bilo je nekoliko stvari koje su morale da se dobiju. Bio je protivnik koji je u međuvremenu postao ozbiljna i kvalitetna ekipa... Sigurno su pred ovakvom publikom bili motivisani i rasterećeni. Trebalo je večeras da pobedimo i sebe, jer je značaj utakmice bio veliki, ona je odlučivala u učešću na 'fajnal foru'. Ulog isuviše veliki da se bude ravnodušan. Trebalo je ostati uspravan pod tim pritiskom", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je pobedio 83:69 i tako izborio četvrto mesto tabele, koje vodi na završni turnir Jadranske lige u Laktašima krajem aprila.

"S obzirom da je tim jako mlad, da je klub u nevolji, što pravi prijatelji i publika prepoznaju ovo je veliki uspeh. Plasman na 'fajnal for' jeste bio naš prvi cilj, ali tu se naše ambicije ne završavaju. Veliki je uspeh srpske košarke što su tri tima iz Srbije i jedan iz Republike Srpske na završnom turniru, pogotovo kada se vidi da tamo nema Cedevite, Olimpije i drugih značajnih klubova", rekao je Vujošević.

Trener se posebno zahvalio publici na podršci tokom sezone i na tome što ne prave razliku između Jadranske i Evrolige, a to je nazvao "časovima ljubavi".

Partizan će u polufinalu igrati sa Igokeom.

"Da je završni turnir u Beogradu, to bi bila lakša utakmica nego sa Crvenom zvezdom, a u Laktašima se ne zna šta je teže. Mada na 'fajnal foru' nema lakih mečeva. Igokea je prvim mesto zaslužila da organizuje završni turnir", rekao je Vujošević.

Trener Solnoka Nenad Ašćerić rekao je da mu je drago što je Partizan uspeo u svojim ciljevima, ali ne i zato što je njegov tim izgubio.

"Partizan je zasluženo pobedio i plasirao se na 'fajnal for'. Želim mu i da se plasira u Evroligu jer to zaslužuje. Sa te strane mi je na neki način drago da je ostvario cilj, ali mi nije drago što smo izgubili. Bili smo autsajderi i pre meča. Hteli smo da damo maksimum i uživamo u atmosferi. Ovo je bio doživljaj za moje igrače, mada mogli smo bolje da odigramo", rekao je Ašćerić.

Solnok ima ugovor sa Jadranskom ligom i nije mogao da ispadne, ali je i sportskim rezultatom obezbedio ostanak.

"Zadovoljan sam sezonom. Ostali smo u ligi na sportski način, bez obzira na taj ugovor, a to mi je bilo najvažnije. Hvala igračima na borbenosti. Mislim da smo se dostojanstveno oprostili od Jadranske lige ove sezone", rekao je Ašćerić.

Ne propustite