Vujošević: "Lokomotiva na terenu, a Cedevita u glavi"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.03.2014.
19:37
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je Lokomotivi Kubanj na trijumfu i kazao da je njegov tim mislima već bio okrenut važnom duelu sa Cedevitom u poslednjem kolu ABA lige.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su u okviru 12. kola TOP 16 faze Evrolige na gostovanju Lokomotivi iz Krasnodara rezultatom 84:73.

Šampion Srbije uspevao je da ostane u igri do 22. minuta utakmice a onda je domaćin rešio pitanje pobednika serijom 16:2.

"Nismo dobro branili pik, nije tu bilo kolektivne odbrane. Ista je greška kao u Beogradu, kada je u pitanju čuvanje Lihodeja, za koga znamo da je odličan šuter. U Beogradu nas je to naučio, iako smo i pre te utakmice znali, i ovde smo pustili da dođe do nekih otvorenih pozicija" objasnio je uzroke poraza trener košarkaša Partizana Duško Vujošević.

Strateg crno-belih četitao je Lokomotivi na zasluženoj pobedi i konstatovao da su njegovi izabranici u duel sa ruskim sastavom ušli sa mislima usmerenim na predstojeći susret sa Cedevitom u ABA ligi.

"Čestitam Lokomotivi na pobedi. Oni su kvalitetna ekipa i na papiru su bolji od nas, to su i preneli na teren. Nama je ipak u glavi bila, za nas važnija utakmica u ponedeljak sa Cedevitom, koja ima sedam, osam dana vremena za pripremu za taj meč, a mi iz ove situacije moramo da igramo tu jako važnu utakmicu" istakao je Vujošević i dodao,

"Meč je završen, samim tim i sva naša razmišljanja o njemu. Sve je usresređeno na ono što je pred nama i od čega nam jako puno toga zavisi" završio je trener Partizana.

Crno-beli posle večerašnjeg poraza u Krasnodaru više nemaju šanse da se plasiraju u TOP 8 a duel sa Cedevitom očekuje ih u ponedeljak u hali "Pionir".

Utakmica poslednjeg kola ABA lige za Partizan ima veliki značaj jer trijumf nad Zagrepčanima znači ostanak na trećoj poziciji i još jedan meč sa Cedevitom u polufinalu fajnal-fora.

Ne propustite