Vujošević: "Ne mrzim Zvezdu"

Autor: Beta Beta
petak 13.06.2014.
14:55
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da u predstojećoj finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije sa Crvenom zvezdom nema favorita i da je važno da "svi zadrže mirnu glavu".

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana sutra od 20 časova u Hali Pionir kao domaćini igraju protiv Crvene zvezde, prvu utakmicu finala plej-ofa Superlige Srbije, a svoja očekivanja uoči ovog meča izneo je trener crno-belih Duško Vujošević.

"Uvek kad se sreću Partizan i Zvezda to su utakmice od posebnog značaja i navijači i igrači dva tima emotivno prilaze tim utakmicama, ali treba zadržati mirnu glavu. Sigurno se to ne shvata samo kao deo posla ali to je važno, pogotovo kada je u pitanju finale", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Hali Pionir.

Vujošević je rekao da se nada da će finale proći u sportskoj atmosferi, da niko neće u halu ući bez karata ali i da će sudije, iako u pojedine nema poverenja, svoj posao obaviti pošteno.

"Zvezda je napravila dobru ekipu koja dobro igra i nema u tom susretu favorita, ili su obe ekipe favorit. Ono u šta verujem je da će se stvoriti uslovi da pobedi bolji", dodao je on.

Na pitanje koji faktor može da presudi u sutrašnjoj utakmici, ali i celoj finalnoj seriji, Vujošević je naveo igru u skoku. On nije želeo da kaže kog protivničkog igrača se najviše plaši, već samo da je Zvezda dobra u skoku, kontranapadu i da ima čvrstinu u odbrani.

Trener Partizana je veći deo konferencije za novinare posvetio priči o finansijskom stanju u klubu i svemu što se dešavalo ove sezone i prethodilo finalu plej-ofa Superlige Srbije.

"Nisam čovek koji mrzi Crvenu zvezdu, niti bilo koga tamo, ja samo odgovaram na uvrede koje su izrečene i učinjene. Borim se za svoje dostojanstvo i dostojanstvo kluba koji vodim."

"Nekoliko puta sam obrazlagao finansijsku situaciju i veliku besparicu u odnosu na neke druge, ne u nameri da drugom klubu smanjim budžet, već da se nama poveća", rekao je Vujošević.

Vujošević je naveo da je za dve godine primio samo četiri plate i da živi od onoga što je zaradio u moskovskom CSKA.

"Nisu svi igrači kao Pavlović, koji imaju neku zaradu od ranije, mada i on igra za simbolične pare koje ne prima i do sada je primio samo dve plate. I sad ja treba da ćutim i da umiranje Partizana prodje nemo", rekao je on.

Trener crno-belih ocenio je da se u javnosti stvara hajka protiv njega i istakao je da se mnogi brinu za njegovo zdravlje, ali da on ne vidi razlog za to.

On je dodao da su se tokom cele sezone u medijima forsirale priče o povredama igrača Partizana, o tome kako on hvata igrače za vrat i sve to, kako je rekao, "da se Partizan eliminiše".

"Ljudi precenjuju moj značaj, on nije mali ali ga ipak precenjuju. Šta bi bilo da ja odem, da se rasproda ceo tim, jel su to vaše želje, da u Srbiji ostane samo jedan klub?", rekao je on i ponovio da niko ne sme da umanji rezultate koje je Partizan postigao ove godine.

"Konačan sud u celoj sezoni će dati finale Superlige, bez obzira što je to takmičenje devalvirano", rekao je Vujošević.

Prvi meč finala plejofa na programu je sutra u 20.00 u beogradskoj dvorani 'Pionir'.

Ne propustite