Vujošević: "Poraz u Kupu dovoljno upozorenje"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.05.2014.
15:42
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Uoči nedeljnog duela sa FMP-om u okviru 6. kola KSL, trener Partizana Duško Vujošević rekao je da poraz od ekipe iz Železnika u "Kupu Radivoja Koraća" i dalje stoji kao upozorenje njegovim izabranicima na kvalitet predstojećeg protivnika.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Nakon dva vezana poraza u ABA Ligi i Košarkaškoj Superligi Srbije košarkaši Partizana nastavljaju sezonu gostovanjem u Železniku.

Naredni protivnik crno-belih biće ekipa FMP-a, tim koji se u Superligu plasirao kao šampion Košarkaške lige Srbije i koji je u tekućoj sezoni već jednom savladao Partizan.

"FMP je u prvom delu sezone u sklopu domaćeg šampionata pokazao da poseduje dobar nivo kvaliteta i kroz sve te partije koje su pružali, kao rezultat je došlo to da su bili ubedljivo prvi i izborili učešće u Superligi, što je bio startni cilj" rekao je Vujošević analizirajući narednog protivnika svoje ekipe.

Tim Milana Gurovića do sada je ostvario dve pobede u Košarkaškoj Superligi Srbije a prethodna dva meča FMP je ubedljivo izgubio.

"Ne bi trebalo posmatrati ih iz perspektive poslednje dve utakmice koje su izgubili, pre toga su dobili dva jako važna meča. Sa ovim skorom su još u krugu ekipa koje ozbiljno pretenduju na učešće u plej-ofu" objasnio je Vujošević.

Trener Partizana nije zaboravio da podseti na poraz koji je njegov tim doživeo od FMP-a u četvrtfinalu "Kupa Radivoja Koraća", premda je apostrofirao da su crno-beli tada igrali u izmenjenom sastavu što su uslovile mnogobrojne povrede igrača.

"Mi smo sa njima igrali u Kupu gde smo bili nekompletni sticajem raznoraznih okolnosti, pre svega zbog povreda igrača. Tu smo locirali da FMP poseduje određeni kvalitet što je za nas dovoljno upozorenje" rekao je trener Partizana.

Porazi od Cedevite i Crvene zvezde Telekom doveli su šampiona Srbije u nezavidan položaj i uticali su na samopouzdanje igrača, zbog čega Vujošević predstojeći period vidi kao jako bitan za "ozdravljenje" morala ekipe.

"Sigurno očekujem da ekipa odreaguje na najkvaliteniji mogući način i da se kvalitet sa papira prenese na parket. Dakle, kvalitetan pristup i zavidan nivo koncentracije su dve vrlo bitne karike koje nas dovode u poziciju da utakmicu dobijemo, odnosno da naše ambicije koje su usmerene ka odbrani titule dođu u punoj meri do izražaja" zaključio je Vujošević.

Utakmica 6. kola Košarkaške Superlige Srbije igra se u nedelju sa početkom od 18 časova u Železniku.

Ne propustite