Vujošević: "Sada svi brinu za Bogdanovića..."

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.06.2014.
22:03
Izvor: Sportske.net

Dan nakon duela Partizana i FMP-a i incidenta koji je izazvao Duško Vujošević nasrtajem na Bogdana Bogdanovića, trener Partizana otvorio je dušu i pokušao da objasni šta se zapravo dogodilo.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trijumf Partizana u 13. kolu Košarkaške Superlige Srbije i preokret koji su crno-beli priredili u duelu sa FMP-om ostaće u senci onoga što je strateg crno-belih uradio u 36. minutu utakmice.

Pri vođstvu FMP-a od 70:75 Bogdan Bogdanović je zaradio tehničku grešku zbog prigovora sudiji a onda se dogodilo ono što nije tako lako opisivati rečima a što je tokom današnjeg dana obišlo i Evropu i svet.



"Reagovao sam u afektu, sigurno sam pogrešio, ali ništa više ne mogu da ispravim. Ne želim da zvuči kao opravdanje, ali svaki čovek ima granice strpljenja, a ničije nije beskrajno" objašnjava svoj postupak dan kasnije trener Partizana Duško Vujošević.

Podsetimo da je strateg šampiona Srbije napravio verovatno najveću glupost u svojoj dosadašnjoj karijeri jer je dozvolio sebi da rukom uhvati za vrat jednog od najperspektivnijih igrača Evrope i Srbije Bogdana Bogdanovića.

"Gest je bio javno, pred očima nekoliko hiljada gledalaca i, najmanje što mogu da kažem da nije prijatno. Nikome od nas. Ali, ne može ni da se izbriše, toga sam svestan i, šta ćemo sad?" kaže Vujošević a potom dodaje,

"Kada si u fokusu poput Bogdanovića, moraš da si jak, ne samo u duelima. Ako je mogao da izdrži sve lepo što mu je košarka donela, mora da se nosi i sa ovim poslednjim. A znam da je bilo neprimerno što sam javno, u afektu, reagovao..." ističe Partizanov trener.

Trofejnog trenera Partizana pamtimo po ispadima u smislu rasprava sa sudijama ali je ono što se dogodilo u ponedeljak mnoge nateralo na pomisao da zbog krize u klubu Vujošević polako gubi kontrolu.

"Sigurno da me, sve ono što se dešava u poslednje vreme, dovodi u neko stanje da se u određenim momentima slabije kontrolišem. Nije odbrana, ali je istina" priznaje Vujošević.

Na kraju, trener Partizana nije propustio da se obrati i "dušebrižnicima" kako to uvek čini kada se dogodi neka specifična situacija.

"Sada svi pokazuju 'brigu' za zdravlje Bogdanovića, a gde je bila ta 'briga' za Bogdana kada se dešavalo ono što se dešavalo tokom nedavnog večitog derbija. A ovoga puta, toliko 'dušebrižnika'..." konstatuje Vujošević.

Posle svega što se dogodilo ostaje nam da vidimo kako će poslednji incident uticati na atmosferu u ekipi Partizana koja već u sredu igra protiv Mega Vizure poslednju utakmicu ligaškog dela sezone u Superligi.

Ne propustite