Vuk Rašović - Kao igrač je imao 'petlju'...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2013.
21:32
Izvor: Sportske.net

Novi trener Partizana tek će imati prva prava iskušenja u trenerskom poslu, ali samom činjenicom da je odmah prihvatio da preuzme crno-bele u jeku rezultatske krize u finišu borbe za titulu, pokazao je da i kao trener ne beži od iskušenja i velikih izazov

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Utakmice gde je Rašović definitivno potvrdio psihološku snagu i karakter jesu one iz 1998. godine, kada je Partizan u drugom kolu Kupa kupova za rivala imao engleski Njukasl.

''Svrake'' su u prvoj utakmici slavile rezultatom 2:1, a gol nade za Partizan postigao je upravo Rašović iz jedanaesterca.

Usledio je revanš u Humskoj, ponovo je dosuđen penal za crno-bele, a pouzdani defanzivac crno-belih preuzima još veću odgovornost, ponovo izvodi jedanaesterac i ponovo je bio uspešan za trijumf od 1:0 i plasman Partizana u narednu rundu takmičenja, u kojoj su crno-beli eliminisani od Lacija (0:0 i 2:3).

Iskušenja koja će u narednih mesec dana Rašović imati kao trener Partizana svakako se mogu uporediti sa onim koja je imao pre 15 godina protiv Njukasla kao igrač, obzirom da sada u veoma kratkom roku treba da podigne ekipu iz letargije, donese joj uspeh u derbiju i dovede do titule.

Ostaje da se vidi da li će i ovog puta biti uspešan...

Ne propustite