Vukoičić: "Hladna glava donosi pobedu u derbiju"

Autor: Beta Beta
subota 10.11.2012.
13:12
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Beograd Diva rekao je da bi meču sa Partizanom njegovi igrači trebalo da priđu na najnormalniji nači, bez pritiska, kao da je reč o bilo kojoj drugoj ligaškoj utakmici.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Beograd Vlada Vukoičić rekao je da želi da njegovi košarkaši sutrašnju utakmicu sa Partizanom u 8. kolu Jadranske lige svedu na samo jednu od 26 u takmičenju, uprkos tome što je derbi posebna utakmica.

"Derbi je posebna utakmica bez obzira u kom takmičenju, u kom trenutku i na čijem terenu se igra. Koliko god, međutim, ta činjenica bila istinita i prisutna u glavama igrača mi ćemo pokušati da ovu utakmicu svedemo na najjednostavniju moguću dimenziju - kao jedna od 26 u ligaškom delu takmičenja", rekao je Vukoičić za sajt crveno-belih.

Trener je istakao da trijumf u derbiju ne donosi ništa na sportskom planu.

"Sva ta specifičnost je prisutna, ali dva boda i poraz isto vrede kao i kada se zabeleže u preostale 24 utakmice. Ako tako budemo razmišljali, bićemo mirnije glave, mnogo koncentrisaniji, pod manjim pritiskom a samim tim i bliži pobedi", rekao je Vukoičić.

Trener crveno-belih kazao je da poštuje Partizan i njegovog trenera.

"Još na početku sezone sam istakao da je za crno-bele najveće pojačanje predstavljalo povrataka trenera Duška Vujoševića, uz sve uvažavanje njegovog prethodnika. To se jasno moglo videti već na početku sezone, jer je ekipa od početka imala jako veliku energiju", rekao je Vukoičić.

"Večiti derbi" na programu je u nedelju sa početkom od 21 čas a ekipa Partizana biće nominalni domaćin u hali "Pionir".

Ne propustite