Vukoičić: ''Velika pobeda'', Vujošević: ''Zasluženo...''

Autor: Beta Beta
nedelja 11.11.2012.
23:44
Izvor: Beta

Posle derbija u Pioniru, gde su košarkaši Crvene zvezde održali pravu lekciju ekipi Partizana, treneri obe ekipe složili su se da je pobeda gostiju potpuno zaslužena.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Vukoičić rekao je da se njegova ekipa večerašnjom pobedom nad Partizanom u osmom kolu Jadranske lige vratila na pravi put, ali da taj trijumf neće značiti ništa ako se tako i ne nastavi.

"Ovo je velika pobeda Zvezde u smislu vraćanja tima na pravi put. Važno je da smo na gostujućem terenu i protiv najjačeg tima uspeli da odigramo dobro od prvog do poslednjeg minuta. Koliko god bili srećni i zadovoljni, trebali bismo da budemo i realni, jer smo tek na 50 odsto, imamo po četiri pobede i poraza", rekao je Vukoičić novinarima posle pobede sa 92:78 u beogradskoj hali Pionir.

"Ima još mnogo da se igra, liga je duga, tako da ova pobeda neće značiti ništa ako ne nastavimo ovako", dodao je Vukoičić.

Trener Zvezde je kazao da su njegovi košarkaši imali mirniju nedelju, pošto su protivnici igrali u četvrtak u Evroligi.

"Imali smo mirniju nedelju, nekoliko dana više za pripremu, a čak i uzlaznu formu, dok je Partizan imao mnogo manje vremena. Dosta brzo smo došli do rezultatske prednosti, koja nam je dala sigurnost i ostali smo smireni do kraja utakmice", kazao je Vukoičić.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su crveno-beli došli do pobede jer su sa većom energijom odigrali utakmicu.

"Zvezda je zasluženo pobedila jer je sa većom energijom odigrala utakmicu, što se posebno videlo u skoku. Ne treba zaboraviti da je Zvezda sa dobrim budžetom napravila odličan tim, doveli su zrele igrače, koji su večeras igrali dobro i sa većom energijom nego mi", rekao je Vujošević.

Vujošević je zahvalio navijačima, za koje je rekao da su pokazali vernost i odanost prema klubu.

"Neki igrači bi trebali da se ugledaju na njih i pokažu tu osobinu u narednim utakmicama", kazao je Vujošević.

Na pitanje da li je utakmica protiv Bamberga u Evroligi uticala na nedostatak energije u utakmici sa Zvezdom, on je kazao da u takvim uslovima pojedinci "nisu dali koliko mogu".

Ne propustite