Vuković: "Borbenost neće izostati"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.04.2012.
22:09
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Rukometaši se nalaze u Alikanteu gde ih za tri dana očekuje početak kvalifikacionog turnira za OI u Londonu. Selektor Vuković obećao je maksimalnu posvećenost u svakom meču ali je istakao da Španci sitnim "štosovima" pokušavaju da ometu srebrne sa Evropsk

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Razlikovaće se kvalifikacioni turnir u Alikanteu u mnogome od Evropskog prvenstva na kome su "Orlovi" izborili srebrnu medalju. Neće biti pauza između mečeva a protivnici su znatno jači od onih koji su nam se suprotstavili u prvoj fazi takmičenja u Beogradu ove zime.

"Momci su spremni da igraju do poslednje kapi znoja. Ozbiljni su i posvećeni. Pričaju samo o kvalifikacijama, EP se više i ne spominje. Dobra stvar je to što smo opet potpuno izolovani od sveta. Da smo se bilo gde u Srbiji pripremali za ovaj turnir, imali bismo mnogo više obaveza prema medijima i navijačima" rekao je selektor Vuković pred mečeve kvalifikacija.

Ono što je zabrinulo selektora jeste odnos domaćina prema srpskoj reprezentaciji. Organizatori turnira znaju odakle preti najveća opasnost pa na sve načine pokušavaju da ometu naše momke da se što bolje pripreme.

"Domaćin nam daje neke sulude termine za trening. Na dan utakmice ćemo imati "čak" 50 minuta da osetimo dvoranu i to u jedan sat, što je prekasno ako se meč igra u osam. Umesto danskih sudija, dolaze Islanđani, ali se ne opterećujemo time" reako je Veselin Vuković.

Srbija prvi meč u Alikanteu igra u petak a protivnik je selekcija domaćina koja će ujedno biti i najteži rival tokom boravka na Pirinejskom poluostrvu.

Ne propustite