Vuković: ''Zadovoljni smo, kako god da bude''

Autor: Beta Beta
nedelja 08.04.2012.
21:48
Izvor: Beta

Posle pobede nad Alžirom, selektor Vuković pohvalio svoje izabranike za ono što su prikazali u tri odigrana meča u Alikanteu i istakao da će biti zadovoljan bez obzira na ishod večerašnjeg duela između Španije i Poljske, koji odlučuje o plasmanu ''Orlova'

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas posle pobede nad Alžirom da je zadovoljan nastupom svojih igrača i da ta selekcija ima cilj nezavisno od plasmana na Olimpijske igre u Londonu.

"Čestitam svojim igračima koji su za 24 sata odigrali tri teške utakmice. Posle sva tri duela ovde u Alikanteu, zadovoljan sam. Prvi put smo došli na kvalifikacioni turnir za OI. Imamo šansu da prodjemo, ali nije sve u našim rukama. Mi idemo dalje, i ako ne odemo u London, imamo cilj - sledeće Svetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji", kazao je Vuković.

On je dodao da je meč sa Alžirom pokazao posvećen pristup igrača.

"Zadovoljan sam večerašnjom utakmicom, koju smo profesionalno do kraja shvatili i pobedili. Došli smo do nivoa, da nas ni jedna reprezentacija ne razbije i naučili da pobedjujemo i sa jednim golom razlike. Cekamo sada rasplet, meča španija - Poljska", rekao je selektor Srbije.

Najbolji strelac u meču protiv Alžira Marko Vujin ocenio je da je Srbija u meču sa Alžirom pokazala da može da igra na visokom nivou.

"Mislim da smo jako ozbiljno ušli u mec sa Alžirom i sa puno ozbiljnosti odradili utakmicu do kraja. Pobedili smo Alžir sa najvećom razlikom na ovom turniru, što je pokazatelj da možemo i poslednje mečeve da odigramo na visokom nivou", rekao je Vujin.

Golman Srbije Darko Stanić koji je sa 13 odbrana imao veliku ulogu u dobroj igri Srbije smatra da je meč bio težak i nada se pobedi španije protiv Poljske i plasmanu u London.

"Odgrali smo utamicu do samog kraja na vrhunskom nivou. Trudili smo se da se ne opterećujemo gol razlikom, nego da pobedimo sa što većom razlikom. Normalno, svi smo u ovom trenutku zadovoljni. Sada smo u situaciji da čekamo, jer zavisimo od drugih. Mozda smo malo i mi krivi. Ipak, nas sreća nije pogledala u žrebu, jer je naša grupa najteža. Takav je sistem takmičenja. Verujem da ce Spanija dobiti Poljsku", rekao je Stanić.

Ne propustite