Za Bekvalca nema ''nemoguće misije''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.05.2014.
17:59
Izvor: Sportske.net

Iskusni srpski stručnjak Dragoljub Bekvalac je i ovog proleća opravdao laskavo zvanje ''spasitelja'', kad su u pitanju ekipe koje se bore za opstanak.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

I ove sezone se potvrdilo ''nepisano pravilo'' na superligaškoj sceni - ako ti gori pod nogama i preti ti ispadanje iz lige, angažuj Dragoljuba Bekvalca!

Iskusni strateg je već drugu sezonu uzastopno uspeo da sačuva kragujevački Radnički u elitnom društvu, iako su mnogi Šumadince već davno otpisali.

Ipak, uprava Kragujevčana je bukvalno u poslednji čas obnovila saradnju sa Bekvalcem, koji je za veoma kratko vreme uspeo da preporodi ekipu Radničkog i ostvari dve ključne pobede u gostima, protiv Čukaričkog i Novog Pazara.

Sezonu je njegov tim okončao utakmicom na ''Čika Dači'' protiv Jagodine, bilo je 1:1 i tim bodom Radnički je izbegao i mogućnost da se eventualno kroz baraž spašava ispadanja.

Posle te utakmice, Bekvalac je Jagodinu naveo kao primer kako bi i klub poput Radničkog trebalo da funkcioniše, a kad je u pitanju opstanak njegovog tima, on je naglasio da to ipak nije bila ''nemoguća misija''.

''Zahvaljujem svima na čestitkama, ali bih i uzvratio čestitkama ekipi Jagodine na istorijskom uspehu. Jagodina je primer kako treba graditi klub, a tim je poslednja instanca, koja se pravi dobrim rukovođenjem.

Nije bilo ni malo lako od prvog minuta protiv takve ekipe, vratiti se i izdržati 80 minuta konstantan pritisak. Uspeli smo da, od nemoguće misije, napravimo moguću i ostanemo u društvu najboljih'', zaključio je Bekvalac.

Ne propustite