Za obraz i drugu poziciju (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.05.2013.
12:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde, nakon poraza u 144. "večitom" derbiju koji im je srušio snove o tituli, igraju protiv Slobode iz Užica meč 29. kola JSL. Bez nekolicine prvotimaca Zvezda će pokušati da overi drugu poziciju na tabeli koja bi mogla da bude ugrožena

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Samo tri dana imali su fudbaleri, stručni štab i Uprava Crvene zvezde za oporavaka od najtežeg poraza u sezoni koji je u subotu doživljen od "večitog rivala". Porazom od Partizana stavljena je tačka na borbu za trofej a danas bi valjalo overiti drugu poziciju do koje bi mogla i Vojvodina.

Crveno-belima na megdan dolazi vazda neugodna Sloboda iz Užica koja je i u jesenjem delu sezone namučila Zvezdu. Tim Ljubiše Stamenkovića Piskavca dolazi u Beograd da se nadigrava sa Zvezdom jer nema šta da izgubi na "Marakani".

"Pokušaćemo da se nadigravamo i pružimo što bolju partiju na Marakani. Igraćemo u kompletnom sastavu, moji igrači će imati mogućnost da pokažu da vrede" poručio je trener gostiju.

Sa druge strane, u Zvezdi bi najradije voleli da je sezona već sada završena i da ne moraju da se muče još 180 minuta.

Sa Pintu neće moći da računa na suspendivane Milijaša, Maksimovića i Kadua, kao ni na povređene Mikića i Lazovića. Pored toga, kod ostalih igrača prisutno je psihološko pražnjenje nakon poraza u derbiju pa nema sumnje da će biti teško osvojiti sva tri boda protiv Slobode.


"Na ovom nivou nema lakih utakmica. Nećemo imati sve igrače na raspolaganju, što zbog povreda što zbog kartona, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe i da će nas srce i inteligencija odvesti do pobede" kazao je Sa Pintu pred današnji meč.

Kako Zvezda ima četiri boda više od treće plasirane Vojvodine koja danas gostuje u Kragujevcu, eventualni remi na "Marakani" a pobeda Novosađana doveli bi do toga da Voša i Zvezda u poslednjem kolu direktno odlučuju o tome ko će biti druga ekipa na kraju sezone.

Ipak, treba verovati da su izabranici Sa Pintua kadri da stave tačku na sezonu već danas u utakmici sa Slobodom koja počinje od 17 časova na "Marakani".

Ne propustite