Za osvetu i drugu poziciju (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.12.2012.
13:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Diva igraju na premijeri 14. kola ABA lige protiv ekipe Splita koja je slavila u prvom kolu tekuće sezone nad crveno-belima. Eventualna pobeda značila bi preuzimanje druge pozicije od "večitog rivala" bar do srede uveče.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi meč 14. kola regionalne košarkaške lige na programu je u utorak u hali "Pionir". Crvena zvezda Diva večeras će odigrati drugi meč za redom u "Pioniru" protiv ekipe Splita od koje je izgubila u prvom kolu regionalnog takmičenja.

"Pobedili su nas u prvom kolu i na taj način su nas zadužili. Znamo njihove glavne karakteristike i učinićemo sve da ometemo njihovu prepoznatljivu igru, nametnemo naš stil i zabeležimo pobedu" kazao je trener crveno-belih Vlada Vukoičić.

Ukoliko crveno-beli uspeju da ostvare pobedu bila bi to deveta po redu koliko ima i večiti rival na drugoj poziciji.

Kako Crvena zvezda ima bolju koš razliku i bolji skor u međusobnim susretima, eventualna pobeda nad Splitom značila bi selidbu crveno-belih na drugu poziciju na tabeli barem do srede uveče kada Zadar dočekuje Partizan.

Crveno-beli će biti pod imperativom pobede jer im Cedevita diše za vratom a Zagrepčani u četvrtak dočekuju Budućnost na svom terenu.

Zvezda u večerašnji susret ulazi osokoljena trijumfom nad Radničkim iz Kragujevca dok će Split pokušati da nadoknadi izgubljeno iz meča sa Zadrom.

Sve u svemu, Zvezda je favorit a meč počinje u 20 časova.

Ne propustite