Za početak - derbi! (21:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.09.2013.
12:19
Izvor: Sportske.net

Najvažniji košarkaški događaj u Evropi ove godine, počinje danas u Sloveniji. Ukupno 24 ekipe boriće se za titulu prvaka Evrope, među njima i reprezentacija Srbije, koja u prvom kolu Grupe B igra protiv jednog od glavnih favorita, selekcije Litvanije.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Znatno podmlađena reprezentacija Srbije, koja je u finišu priprema i definitivno ostala bez povređenih Miloša Teodosića i Vladimira Lučića, započinje večeras, od 21 čas, nadamo se uspešan pohod na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Iako će nam pomenuti tandem na Evrobasketu veoma nedostajati, Ivkovićev mladi tim, predvođen iskusnim kapitenom Nenadom Krstićem, tokom pripremnog perioda je pokazao visok nivo kvaliteta, pa verujemo da bi u tom ritmu mogli da nastave i sada, kada prvenstvo konačno počinje.

Srbija će se takmičiti u Grupi B, gde su osim Litvanaca i Letonaca, smeštene još isključivo reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije - Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Prvi rival ''Orlovima'' biće ujedno i najteži - selekcija Litvanije, koja je, sa izuzetkom Šarunasa Jasikevičijusa, na ovaj šampionat došla u veoma iskusnom i kvalitetnom  sastavu, u kome se na prvi pogled ističu Darijuš i Kšištof Lavrinovič, Javtokas, Maciulis, Seibutis, Kleiza, Pocijus...

Reprezentacija Srbije zbog toga večeras neće biti pod bilo kakvim imperativom pobede, taj pritisak bi mogli da imaju Litvanci, koji su svakako favoriti, ali ukoliko se naši mladići prikažu u najboljem svetlu, u šta ne sumnjamo, verujemo da bi selekcija Jonasa Kazlauskasa mogla da ima puno problema na startu ovog takmičenja.

Ukoliko bi Srbija uspela da napravi iznenađenje na samom startu, ''Orlovima'' bi sigurno bilo mnogo lakše u nastavku takmičenja, gde ih očekuju dueli, redom, sa BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom, do kraja prve faze takmičenja.

Utakmica između Srbije i Litvanije je poslednja u današnjem programu u okviru Grupe B, a pre toga gledaćemo sledeće mečeve:

Letonija - Bosna i Hercegovina 14:30h
Makedonija - Crna Gora 17:45h.










Ne propustite