Žalosna igra srpskog šampiona...

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.08.2012.
22:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana još jednom su razočarali svoje navijače i pokazali da su snovi o ulasku u Ligu šampiona bili nerealni. Kiparski AEL je večeras u Humskoj i sa igračem manje u većem delu meča ponovo trijumfovao sa 1:0, a ovog puta crno-belima je presudi

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Blizu 20.000 gledalaca je na tribinama stadiona u Humskoj, među njima i par stotina navijača AEL-a, koji su se ''istakli'' bakljadom pred sam početak meča.

Sam početak meča obeležila je agresivna igra gostiju, koji su preko svojih najisturenijih igrača u par navrata izvršili pritisak na mladog Ostojića, ali se on na kraju dobro snašao.

Uzvraća Nemanja Tomić dobrim prodorom po desnoj strani, iznudio je korner.

Treba istaći i da teren na stadionu Partizana deluje dosta loše...

Još dva kornera u prvih šest minuta izveli su crno-beli, ali bez konkretnog efekta. Na drugoj strani, prvi opasan pokušaj gostiju sa nekih 20 metara, ali lopta odlazi iznad prečke.

Znatno su agresivniji igrači AEL-a na sredini terena, kao ''osice'' vrebaju svaku grešku fudbalera Partizana koji za sada ne uspevaju da ozbiljnije priprete golu gostiju.

Na isteku 12. minuta Nemanja Tomić je pokušao iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, ali nije bio precizan.

Usledio je još jedan opasan atak gostiju, konfuzija u kaznenom prostoru Partizana, ali je odbrana crno-belih na kraju uspela da izblokira šut ka golu Stojkovića.

Konačno, u 23. minutu Žunior je krunisao bolju igru gostiju - 0:1!

Korner su izveli gosti, odbrana Partizana ponovo zbunjena, lopta na kraju dolazi do Žuniora, koji sam ispred Stojkovića koristi ovu priliku.

Međutim, nada za Partizan stiže četiri minuta kasnije. Lorenco je isključen zbog dva žuta kartona, crno-beli imaju igrača više!

Na isteku prvih pola sata igre, Saša Marković u svom stilu, sa gotovo tridesetak metara šutira, ali je zamalo neprecizan.

Partizan u ovim trenucima je preuzeo inicijativu, Lazar Marković je u 34. minutu stavio na prva iskušenja golmana Degru, a odbijenu loptu nije uspeo da stigne Babović. Bio je sporiji od protivničkog igrača.

Korner su tada iznudili crno-beli, posle čega je Šćepović zatresao mrežu, ali je prethodno dosuđen ofsajd.

Ni u finišu prvog poluvremena nije bilo napretka u igri Partizana, ekipa AEL-a je bez većih problema sačuvala prednost.

Posle svega, fudbaleri Partizana su zvižducima ispraćeni na poluvreme...

A u pauzi, trener Vermezović je izvršio jednu izmenu - Ninković je zamenio Stefana Babovića.

Prva prilika za Partizan u nastavku viđena je u 49. minutu. Saša Ilić je lepo uposlio Tomića, koji iskosa sa leve strane ipak nije uspeo da šutira ka golu Degre.

Tri minuita kasnije, nesigurni Ostojić gubi loptu na svojoj polovini terena, Vuo je pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Crno-beli napadaju, ali svi njihovi pokušaji deluju toliko bezopasno da gosti bez većih problema otklanjaju opasnost ispred svog gola.

Uz to, igrači AEL-a već počinju i sa ''izležavanjem'' opo terenu i odugovlačenjem, što je u 60. minutu iznerviralo Volkova, koji zbog svoje reakcije zaslužuje žuti karton.

Nova reakcija Vermezovića usledila je u 62. minutu. Zabija je na terenu umesto Saše Ilića.

Prvi pokušaj Libijac je imao nekih devet minuta od ulaska u igru. Lepa akcija sa Lazarom markovićem, ali šut Zabije završio je pored gola. Osim toga, u prethodnih desetak minuta nismo videli gotovo ništa od igrača Partizana.

Šta bi bilo da nemaju igrača više...?

Nemanja Tomić u 76. minutu sa preko 25 metara pokušava onako, ''reda radi''. Lopta završava u rukama sigurnog golmana AEL-a.

Sedam minuta kasnije najbolja prilika za Partizan. Volkov je centrirao sa leve strane, Ninković lepo šutirao u bliži ugao, ali je uz pomoć stative golman Degra još jednom sačuvao svoju mrežu.

Dva minuta kasnije još izglednija situacija. Mitrović je sjajno proigrao Lazara Markovića, ali njegova završnica je već duže vreme zabrinjavajuća...

U 87. minutu kardinalna greška Lazara Markovića u defanzivi, poklonio je loptu Diksonu, ovaj izlazi potpuno sam ispred Stojkovića, ali golman crno-belih istrčava i spašava siguran gol.

Ostalo je do kraja 1:0 za AEL, u ukupnom zbiru 2:0 za kiparskog šampiona u ovom dvomeču.

Partizan: Stojković, Akstentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, S. Ilić (Zabija od 62.), Tomić, Babović (Ninković od 46.), L. Marković, S. Šćepović (Mitrović od 73.).

AEL
: Degra, Karlitos, Žunior, Ouon, Airosa, Bebe, Dede, Edmar, Nikolau, Lorenco, Vu (Dikson od 72.).

Ne propustite