Zamena za Ivanova - Srbin ili stranac, pitanje je sad?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.07.2013.
09:22
Izvor: Sportske.net

Čelnici šampiona Srbije nalaze se u poziciji da svojim odlukama u izboru zamene za Ivana Ivanova u mnogome određuju pravac u kome će klub ići u predstojećoj sezoni. U Đumriju je postalo jasno da je timu potreban iskusan štoper ali je još uvek nejasno koga

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Stub Partizanove odbrane i reprezentativac Bugarske danas kreće put Švajcarske gde će utanačiti lične odredbe ugovora sa Bazelom a potom i zvanično postati član šampiona zemlje sa jednim od najjačih standarda u Evropi.

Ivanov će za sobom ostaviti dubok trag i lepu sliku među navijačima crno-belih koji moraju da mu budu zahvalni za sve što je učinio za klub. Za Bugarinom će ostati i duboka rupa u defanzivnoj liniji koju će čelnici Partizana pošto poto morati da zakrpe u najskorije vreme ukoliko misle da im se ne dešavaju utakmice kao ona u Đumriju.

Kontakti sa nekolicinom igrača već postoje a u igri su fudbaleri različitog doba i nacionalnosti. U subotu su u vezu sa Partizanom dovedeni Milan Obardović i Novak Martinović, Srbi koji prethodnih godina "za hleb" zarađuju na istoku.

"Postoji priča u vezi sa Milanom Obradovićem, ali takođe postoji još nekoliko mogućnosti, tako da ništa nije gotovo. Štaviše, daleko je od toga, jer gledamo sve aspekte u potrazi za pojačanjima" kazao je sportski direktor Partizana Albert Nađ.

"Druge mogućnosti", o kojima je Nađ pričao, trebalo bi da budu igrači sa stranim pasošem što je za beogradske medije u subotu potvrdio i Dragan Đurić.

"Mnogo je opcija. Pregovaramo sa štoperom iz Gane, kao i defanzivcem iz jednog velikog italijanskog kluba. Konkretnih informacija biće tek kada pregovori budu pri kraju" jasan je bio predsednik crno-belih.

Uz činjenicu da u Partizanu još uvek nisu odlučili da li je bolje odlučiti se za stranu ili domaću "robu", sledi i ono neizbežno, koliko ko košta?

"Svesni smo da ne možemo da platimo fudbalera koji košta 500.000 evra, zato gledamo da za manji novac angažujemo fudbalera čija pomoć će Partizanu dobro doći i koga nećemo dugo čekati da se prilagodi" poručuje sportski direktor šampiona Srbije.

Iskustva iz prošlosti su različita o tome šta je bolje. Partizan je pre samo mesec i po dana mogao da pokuša da zadrži Tomislava Pajovića koji se sjajno snašao na štoperskoj poziciji ali to nije učinio.

Sa druge strane, Ivan Ivanov je redak primer igrača koji je došao iz inostranstva (gledajući samo defanzivnu liniju) a koji je uspeo da napravi razliku u kvalitetu u JSL ali i u evropskim kvalifikacijama.

Srbin ili stranac, pitanje je sad?

Ne propustite