Zbog čega je nesrećan Kavani?

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 01.04.2014.
18:33
Izvor: Sportske.net

Urugvajski napadač potvrdio je ono o čemu se pričalo prethodnih meseci, a tiče se njegovog nezadovoljstva ulogom u timu Lorana Blana.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Edinson Kavani je naskuplji igrač u istoriji francuskog fudbala, pošto je za njega plaćeno preko 60 miliona funti kada je prethodnog leta iz Napolija stigao u Pari Sen Žermen.

Svi su očekivali da on zaigra zajedno u tandemu sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali trener Loran Blan nije želeo da menja svoju taktiku zbog Kavanija, pa je on morao da se prilagodi roli na desnom krilu u formaciji 4-3-3, dok je Ibrahimović ostao neprikosnoven kao najistureniji napadač.

Mediji su od Kavanijevog dolaska u Pariz pisali o tome kako je on nesrećan u toj ulozi, ali je on do sada sve to negirao.

"Hoću li ostati u Parizu naredne sezone? Videćemo... Lepo mi je ovde, ali očigledno je da neke stvari u klubu ne funkcionišu najbolje."

"Igranje sa Zlatanom, Silvom, Motom ili Lavecijem je sjajno za svakog igrača. Ali za napadača koji je navikao da postiže golove nije baš lako da se posveti i defanzivnim zadacima."

"Imao sam viziju da će ekipa igrati 4-4-2 kada sam stigao u Pariz. To je jedan od glavnih razloga vezanih za moj dolazak ovde. Sačekajmo da se završi šampionat, a onda ćemo videti." - zaključio je Kavani u intervjuu za 'L'ekip'.

Za njegove usluge zainteresovani su Čelsi, Mančester Junajted i Real Madrid, a ukoliko se nešto ne promeni, sva je prilika da ćemo ga posle 'Mondijala' gledati u nekoj drugoj ligi.

Ne propustite