Zbog čega je otišao?

Autor: Miloš Marković
utorak 21.08.2012.
11:53
Izvor: Sportske.net

Da li je za javnost iznenadna odluka Roberta Prosinečkog to zaista i bila? Zbog čega je hrvatski stručnjak naprasno odlučio da napusti kormilo Crvene zvezde samo par dana pre izuzetno važnog meča sa francuskim Bordoom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sa suzama u očima je Robert Prosinečki juče izašao pred javnost.

Uverava da iza njegove odluke ne stoje nikakve skrivene namere, da nema drugih ponuda i da je svoju odluku doneo teška srca.

Jasno, ali koji je pravi razlog njegovog odlaska?

Stav koji se provlači prestoničkim kuloarima je jedinstven – Robi je oteran iz Zvezde. Direktno ili indirektno, tek hrvatski stručnjak je nakon raskola sa upravom, nesuglasica vezanih za igrače koje je bezrezervno podržava, odlučio da je dosta i otišao.

Postajalo je sve očiglednije da predsednik Lukić i Prosinečki nisu u odnosima kao nekad. Međusobna neslaganja kulminiraju još od avgusta 2011. godine i slučaja Vilotić.

Tada je, uostalom, Robi prvi put, kako je rekao, pogazio reč.

Zbog sukoba sa igračem, Prosinečki je Vilotića prvo odstranio iz ekipe, a potom na direkciju uprave istog vratio da bi ga prodao.

„Vilotić je vraćen u ekipu isključivo iz interesa, zato sam pogazio reč.Da je samo do mene, on više ne bi bio na terenu.“, iskreno je tada govorio Robi.

Kako podseća „Sportski Žurnal“, i u januaru ove godine dogodio se novi raskol između Prosinečkog i Lukića.

Tada su crveno-beli bili na pripremama u Crnoj Gori gde ih je, kao dobar domaćin, na večeru pozvao Dejan Savićević, a koju je pre vremena ljut i iznerviran napustio Lukić nakon, spekulisalo se, saveta predsednika FS Crne Gore da se „ne svađa sa Zvezdinim legendama“.

Označen je Robi kao „pučista“ i prilikom štrajka igrača u maju ove godine, kada je podržao svoje igrače u nameri da ne održe trening dva dana nakon osvajanja Kupa Srbije i uoči utakmice poslednjeg kola minule sezone.

Predsednik klubba je tada bio izuzetno ljut na trenera jer nije sprečio svoje igrače u štrajku.

Poslednji u nizu sukoba vezan je za mladog Jovana Krnetu, koga je rukovodstvo kluba direktno krivilo za loše igre tima. Prosinečki je tu poslednji put došao u raskol sa Lukićem koji je, spekuliše se, sugerisao hrvatskom treneru da iz tima odstrani mladog defanzivca.

„Što se tiče Krnete ili bilo kog igrača, stojim iza svakog i samo sam ja mogaoda pogrešim. Krneta je mlad momak kome treba da se pomogne jer je veoma talentovan igrač.“, rekao je Robi juče za igrača koji je od uprave kluba dobio zabranu izjašnjavanja i komentarisanja do daljnjeg.

Na kraju, Lukić i Prosinečki nisu javno govorili o gore iznešenim situacijama niti su se izjašnjavali o navodnim incidentima.

Šta je po vama pravi razlog Robijevog odlaska?


Ne propustite