Zbog čega Mesi povraća?

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 10.06.2014.
19:10
Izvor: Sportske.net

Zdravstveni problemi, nervoza, stres ili fizička nespremnost? Šta vi mislite?

Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

Nedugo po ulasku u igru u poslednjem pripremnom meču koji je Argentina igrala protiv Slovenije, Lionel Mesi je ponovo povratio, čime je zabrinuo sve navijače 'Gaučosa', ali i Barselone.

Ovo mu se već dešavalo u prošlosti, a razlog i dalje ostaje nepoznat. Ipak, selektor Argentine Alehandro Sabelja smatra da zna o čemu se radi.

"Smatram da je razlog nervoza. Takođe, tu je i pritisak, teško je ostati smiren." - kratak je Sabelja.

Ono što je čudno u vezi sa Mesijevom mučninom je da ona naizgled ne zavisi od važnosti utakmice, pošto mu se isto desilo u protiv Rumunije u martu, kada je trener Barse Tata Martino rekao da nešto nije u redu, mada to ne utiče na Mesijevu igru.

Lekari koji su zaposleni u Barseloni i nacionalnom timu Argentine nisu uspeli da otkriju razlog, a sam Mesi tvrdi da je bio na bezbroj testiranja i da ne zna o čemu se zapravo radi.

Jasno je, na četvorostrukom osvajaču 'Zlatne lopte' je veliki pritisak da se dokaže na reprezentativnom nivou i da poput svog idola Dijega Armanda Maradone titulu svetskog prvaka vrati u zemlju 'Gaučosa', po prvi put posle 1986. godine, čime bi on ućutkao dežurne kritičare koji tvrde da on jedino može da igra u Barseloni.

Hoće li mu to poći za rukom?

Ne propustite