Zdravlje je najpreče...

Autor: Miloš Marković
petak 13.07.2012.
14:52
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Posle sedamnaest dana na Rogli i Zlatiboru, crveno-bela ekspedicija se vratila u Beograd. Prosinečki je zadovoljan kako su protekle pripreme, ističe da je najbitnije da su svi igrači zdravi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vremena za odmor po povratku u Beograd nema.

Crvenu zvezdu već kroz šest dana očekuje meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv beloruskog Naftana, utakmica koja će na direktnom primeru pokazati rezultat napornih priprema na Rogli i Zlatiboru.

Sumirajući utiske iz predsezone, Robert Prosinečki zdravlje stavlja u prvi plan.

Smatram da smo odlično radili na pripremama. Prvo i najvažnije jeste da su svi igrači zdravi, i izuzev manjih problema pojedinaca nismo imali ozbiljnijih problema sa povredama. To je važno zbog kontinuiteta treninga igrača.“, rekao je Prosinečki koji je zadovoljan radom svojih igrača, naročito onih najmlađih i najnovijih u timu.

„Insistirali smo zimus na filozofiji da u Zvezdi treba da igraju najbolji mladi igrači Srbije i naši omladinci. Zadovoljan sam radom svih momaka, njihovim odnosom prema klubu, profesionalizmom koji ispoljavaju, kao i radnim navikama i talentom koji poseduju. Nismo ih bez razloga prekomandovali u prvi tim, i sada je na njima da se trude, da uče i da uvek daju svoj maksimum.“

„U klub je stigao Milan Jovanović, koji je reprezentativac Crne Gore, i iza sebe ima veliko iskustvo igranja u jakim ligama, između ostalih i ruske. Pored njega, tu je i Babalj koji ima veliki potencijal. Obojici će im biti potrebno izvesno vreme da se prilagode i adaptiraju na obaveze igranja u Crvenoj zvezdi, što je i normalno, ali verujem u njih i mislim da su igrači koji će doneti dodatni kvalitet ekipi. Uspeli smo da zadržimo kostur tima na čemu sam najviše insistirao, jer njega čine momci koji su pokazali da umeju da igraju, da je pred njima svetla budućnost i sada nakon šest meseci kontinuiteta u radu, očekujem da budemo još bolji.“, rekao je on za klupski sajt.

Svaki početak je težak i nadasve jako bitan. Tako i Robert Prosinečki ističe da će utakmica sa Naftanom biti od velikog značaja iz više aspekata.

Narednog četvrtka nas očekuje utakmica sa Naftanom, u kojoj nam je rezultat mnogo važan iz nekoliko razloga.“

„Želimo dobrom igrom da dobijemo na samopouzdanju, koje će nam dosta značiti na startu šampionata. Imamo težak raspored, gostujemo dobrim ekipama i pri tom igramo kvalifikacije u Evropi. Moraćemo u tim uvodnim utakmicama da damo sve od sebe i da razmišljamo samo o pobedama. Po prirodi sam optimista i verujem u svoju ekipu, koja je prošlog proleća osvojila Kup i igrala dobro. Očekujem da tako i nastavimo.“, optimista je trener crveno-belih koji će se u narednim danima podrobnije upoznati sa kvalitetima beloruskog protivnika.

„Moj pomoćnik Kljajić je posmatrao uživo jednu utakmicu našeg rivala i preneo nam svoja zapažanja.“

„Pogledali smo i dve kasete tokom boravka na Zlatiboru, ali tek u narednom periodu, u preostalih šest dana ćemo se još podrobnije upoznati sa vrlinama i manama Naftana. Na osnovu do sada viđenog mogu da kažem, da su pravi predstavnik fudbalske škole bivšeg Sovjetskog saveza, da imaju kvaliteta, pre svega mislim na disciplinu u igri i fizičku snagu. Isto tako sa druge strane, uveren sam da smo mi kvalitetnija ekipa, i ne bežimo od uloge favorita.“, zaključio je Robi.


Ne propustite