Željom protiv mogućnosti (16.00)

Autor: Miloš Marković
sreda 23.01.2013.
13:08
Izvor: Sportske.net

Svesni da ih očekuje duel protiv izuzetno kvalitetnog i jakog rivala, crveno-beli se uzdaju u veliku želju i borbenost koje ne smeju izostati na terenu protiv Uniksa.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nakon pravog putešestvija, ekspedicija Crvene zvezde je uz dosta problema stigla na konačno odredište.

Problemi oko putovanja su poremetili planove trenera Vukoičića, koji ipak ne želi da traži eventualni alibi.

„Šta je - tu je. Na probleme nismo mogli da utičemo, tako da moramo da se prilagodimo.", rekao je Vukoičić.

Nakon poraza od Galatasaraja, potom i od Igokee, izabranici mladog stručnjaka pred sobom imaju izuzetno težak zadatak.

Tim iz Kazanja je u sličnoj rezultatskoj situaciji kao i Crvena zvezda, sigurno je da ruski tim želi da se pred svojom publikom iskupi za kikseve u poslednja dva kola.

Uniks je inače izuzetno iskusna ekipa, koju predvode američki internacionalci Edison i Četmen, dok grčki košarkaši Kajakoglu i Vujukas, svakako dodaju ekstra kvalitet u ruski tim.

Svestan da se njegova ekipa suočava sa izuzetno kvalitetnim rivalom, Vlada Vukoičić smatra da Crvena zvezda mora da pokaže veću želju i borbenost koji mogu da presude.

"Moramo da iskažemo ogromnu borbenost i požrtvovanje, da neke naše nedostatke kompenzujemo na taj način i bar u tom delu ih nadigramo.“

„Moramo da pokažemo veću energiju i želju i da ih na tom polju pobedimo. To je osnov svega, jer individualni kvalitet Uniksa je na veoma visokom nivou, pa ako na svom terenu pokažu više energije i želje, jasno je da sve ostalo što uradimo neće biti dovoljno.", kazao je Vukoičić.

Inače, treće kolo Evrokupa u grupi L započeli su turski Galatasaraj i nemački Ulm u utorak.

Turci su nastavili sa dobrim rezultatima, nakon pobede nad Zvezdom i Ulm je savladan krajnje ubedljivo, rezultatom 82:66.

Galatasaraj je na taj način zadržao vodeću poziciju na tabeli, dok će ishod današnjeg duela koji se igra u Kazanju od 16 sati, dodatno razjasniti stvari kada je u pitanju stanje na tabeli.


Ne propustite