Zilkić: ''Terzićeva među najboljim juniorkama u istoriji''

Autor: Beta Beta
sreda 12.12.2012.
16:18
Izvor: Beta

Posle trijumfalnog završetka takmičenja u juniorskoj konkurenciji, Amela Terzić se okreće nadmetanjima sa seniorkama, a njen trener Rifat Zilkić veruje da će Amela nastaviti sa sjajnim rezultatima.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

Atletski trener Rifat Zilkić izjavio je danas da Amela Terzić spada u najbolje evropske i svetske juniorke svih vremena, pošto je na najznačajnijim takmičenjima osvojila devet medalja.

"Četiri od tih medalje su zlatne. Nemam informaciju da je neko pre nje trijumfovao na tri najveće evropske manifestacija za mlađe i starije juniore, a Terzićeva je pobednik Olimpijskih dana mladih i zvanični šampion Evrope na stazi i u krosu", rekao je Zilkić radiju Sto plus.

On je kao osnovni cilj istakao da 19-godišnja Novopazarka u 2013. godini zadrži stabilnu formu i da se na kontinentalnom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu bori za neku od medalju.

"Sledi adaptacija na seniorski uzrast, biće malo problema, ali Amela je stvorena za glavne uloge i njeni lični rekordi govore da je već uhvatila priključak. Primarno nam je Prvenstvo Evrope za mlađe seniore, gde očekujem borbu za medalje", kazao je Zilkić.

"Osim toga, Terzićevu u Moskvi očekuje i prvo učešće na seniorskom Svetskom prvenstvu, a u kalendaru za sledeću godinu su još letnja Univerzijada i Mediteranske igre", dodao je on.

Trofejni atletski stručnjak je najavio da u prvom delu sledeće godine neće biti mnogo takmičenja, kao i da trenažni proces neće biti značajnije promenjen.

"Terzićeva se neće puno 'trošiti' početkom godine, trčaće nekoliko kroseva i možda neku dvoransku trku bez specijalnih priprema. Naš sistem treninga daje rezultate i još ćemo ga malo pojačati. Imamo i ozbiljnog menadžera, tako da sve teče po planu", zaključio je Rifat Zilkić.

Ne propustite