Zmajevi "doleteli" do plej ofa

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.06.2012.
10:21
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo u Superligi donelo je rasplet po pitanju poslednjeg učesnika u ovogodišnjem plej ofu. Na "Makišu" je igran derbi koji je opravdao taj epitet u potpunosti pošto su Plavi zmajevi savladali favorizovane Pančevačke Pantere.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Uoči poslednjeg kola Superlige poznata su bila tri učesnika plej ofa. Za završnicu šampionata ostala je još jedna "ulaznica" a dve ekipe su u direktnom duelu odlučivale kome će ona pripasti.

Meč na "Makišu" doneo je veliko uzbuđenje za sve one koji su u njemu učestvovali ili ga pratili sa tribina jer je ekipa Plavih zmajeva uspela da priredi iznenađenje i savlada Pantere koji su bili u boljoj poziciji za ulazak u plej of.

Pored toga što su uspeli da direktnog konkurenta savladaju razlikom većom od 11 poena, bilo je na kraju 36:20 za Zmajeve, Beograđanima je na ruku išao i rezultat iz Novog Sada gde su Divlji veprovi deklasirali Vojvode rezultatom 7:65.

Na taj način učešće u plej ofu obezbedile su sledeće četiri ekipe:

1. SBB Vukovi Beograd
2. Divlji veprovi Kragujevac
3. Royal Crowns Kraljevo
4. Plavi zmajevi Beograd

U plej ofu se ukrštaju prva i četvrta, odnosno druga i treća ekipa, što znači da će se SBB Vukovi sastati sa Plavim zmajevima u malom gradskom derbiju, dok će Kragujevčani odmeriti snage sa Kraljevčanima.

Polufinala su na programu 23. i 24. juna a finale je zakazano za 8. jul.

Ne propustite