Znate li zašto je Gvardiola otišao iz Barse?

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 18.03.2014.
17:58
Izvor: Sportske.net

U intervjuu za jedan nemački magazin, španski stručnjak otkrio je razlog odlaska sa klupe Barselone, kao i na kakve je probleme nailazio dok je trenirao katalonski klub.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Mnoge je iznenadila odluka minhenskog Bajerna da posle sezone u kojoj su osvojili sve odluče da na klupu dovedu Pepa Gvardiolu, i da se čak ni ne trude da zadrže Jupa Hejnkesa. Ipak, nekoliko meseci nakon preuzimanja bavarske ekipe, čini se da je rukovodstvo Bajerna napravilo pravi potez.

Gvardiola je u novom intervjuu za jedan nemački magazin otkrio razlog zbog čega je otišao iz Barse, kao i sa kakvim se poteškoćama suočio za vreme vođenja ovog kluba.

"Ako kao menadžer dođete u situaciju da više ne možete da motivišete svoje igrače, onda znate da je došlo vreme za rastanak."

"Dok sam bio trener, ekipa je imala dosta uspeha. Četrnaest trofeja za samo četiri godine, najbolja era koju je Barselona ikada imala. Ali, bilo je i momenata velike tuge. Ispadanje iz Lige šampiona od strane Čelsija 2012. godine je jedan od njih. Bili smo mnogo bolji od našeg rivala, ali smo bili neoprezni i primili smo gol u revanšu. To je bio užasan poraz za nas."

"Što se tiče mog odlaska, osetio sam da je vreme da odmorim i napunim baterije. Upravo to sam i uradio kada sam otišao u Njujork. Prvi kontakt sa čelnicima Bajerna imao sam 2011. godine na Audi kupu. Rumenige i Henes pitali su me u vezi mojih planova za budućnost."
- objasnio je Gvardiola.

Čini se da nije jedini koji je imao problema da motiviše fudbalere Barse, pošto su se sa tim susreli i njegovi naslednici Tito Vilanova i Tata Martino, zar ne?

Ne propustite