ZOI - Štoh skočio do drugog 'zlata' u Sočiju!

Autor: Beta Beta
subota 15.02.2014.
22:16
Izvor: Beta

Poljski skakač Kamil Štoh osvojio je zlatnu medalju na ZOI u Sočiju na velikoj skakaonici, dok se Japanac Norijaki Kasai okitio srebrom, a Slovenac Peter Prevc bronzom.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Poljak je skokovima od 139 i 132,5 metara, odnosno 278,7 bodova došao do druge zlatne medalje u na Igrama u Sočiju.

Kasai je u svojoj 42. godini došao do najvećeg uspeha na Olimpijskim igrama. Japanac je ostvario skokove od 139 i 133,5 metra i osvojio ukupno 277,4 bodova.

Prevc je Sloveniji doneo peto odličje na Igrama u Sočiju. On je posle prve serije bio na četvrtom mestu, pošto je skočio 135 metara, ali je drugi skok Prevca od 131 metar bio dovoljan da pretekne Nemca Severina Frojnda, koji je ostvario skokove od 138 i 129,5.

Prevc je osvojio ukupno 274,8 bodova, dok je Frojndu medalja izmakla za 2,6 bodova.

Peto mesto zauzeo je Norvežanin Anders Fanemel sa 264,3 boda, šesti je bio Nemac Marinus Kraus, koji je u drugoj seriji skočio 140 metara i načinio napredak od 18 pozicija, te sovojio ukupno 257,4 bodova.

Prvu desetroicu kompletirali su Austrijanac Gregor Šlirencauer na sedmom, njegov sunarodnik Mihael Hajbok na osmom i Japanci Daiki Ito na devetom, odnosno Reruhi Šimicu na desetom mestu.

Takmičenje na velikoj skakaonici obeležili su loši vremenski uslovi, odnosno česta promena pravca vetra, koja je mnoge od favorita omela u njihovim skokovima.

Plasman u drugu seriju od favorita nisu izborili Austrijanci Tomas Ditart i Tomas Morgenštern, Slovenac Robert Kranjec i Nemac Anders Velinger, dok su loše rezultate ostvarili četvorostruki osvajač zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama Švajcarac Simon Aman i Norvežanin Anders Bardal.

Takmičenje na Zimskim olimpijskim igrama u ski-skokovima nastaviće se u ponedeljak, kada će se od 18.15 skakači nadmetati u timskim skokovima.

Ne propustite