Zvanično - Bogdanović oštetio Partizan, Spasić Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.04.2014.
20:35
Izvor: Sportske.net

Komisija za analizu suđenja Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da glavni arbitri mečeva koji su "večiti" igrali za vikend budu kažnjeni zbog grešaka na štetu dva naša najveća kluba.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dva dana nakon što je 22. kolo Jelen Superlige kompletirano duelom Čukaričkog i Napretka na Banovom Brdu, Komisija za analizu suđenja FSS pretresala je sporne momente sa utakmica igranih u subotu i nedelju.

Najviše larme diglo se oko arbitraže sudije Darka Bogdanovića u Humskoj a, nakon što je Komisija rekla svoje, jasno je da su iz Partizana opravdano podigli glas i žalili se na suđenje u derbiju sa Vojvodinom.

Očekivano, Komisija za analizu suđenja procenila je da Darko Bogdanović nije smeo da pokaže na penal u završnici meča u Humskoj jer je start Branislava Trajkovića nad igračem Vojvodine bio načinjen van kaznenog prostora.

Pored toga, Partizan je oštećen u još jednoj situaciji, kada je Nikoli Popari pokazan žuti karton zbog udaranja Vladimira Volkova umesto direktnog isključenja.

Uzevši sve u obzir, Darko Bogdanović dobio je ocenu "nezadovoljavajuće suđenje" i zbog toga ga čeka duža pauza a broj utakmica koje će propustiti naknadno će biti saopšten.



Pored sudijskih propusta u Humskoj, Komisija za analizu suđenja došla je do zaključka da je i Crvena zvezda oštećena u Subotici.

Ninoslav Spasić i njegov pomoćnik Srđan Obradović biće kažnjeni zbog toga što u 10. minutu nisu nagradili Zvezdu penalom u situaciji kada je Nejc Pečnik oboren u šesnaestercu domaćih.

Sudijska komisija odbacila je žalbu Spartaka na nedosuđen penal u završnici susreta i konstatovala da je start Nikole Mijailovića nad Slobodanom Novakovićem bio ispravan.

Komisija za analzu suđenja podnela je disciplinsku prijavu protiv trenera Partizana Marka Nikolića zbog komentarisanja suđenja i izjave da je "arbitar Bogdanović ispod ljudskog nivoa".

Ovo telo takođe je predložilo FSS da kazni Dragana Đurića zbog komentara na račun predsednika Saveza, predsednika Sudijske komisije i predsednika Komisije za analizu suđenja.

Ne propustite