Zvezda - 14. u nizu krije novopazarska "tvrđava"! (16.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.04.2014.
11:41
Izvor: Sportske.net

Najteže gostovanje Crvene zvezde u prolećnom delu sezone trebalo bi da bude ono u Humskoj, ali ako se ima u vidu da u Novom Pazaru niko nije slavio od maja 2013. godine, jasno je kakvo iskušenje Zvezdu čeka u gradu na Jošanici.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju svoj pohod na titulu i 14. uzastopnu pobedu na gostovanju u Novom Pazaru.

Utakmica koja je primarno bila zakazana za subotu 19. april, pomerena je za četvrtak, baš kao i svi ostali mečevi 24. kola JSL, a razlog je bio to što se od sutra do utorka praznuje pravoslavni Uskrs.

Izabranici Slaviše Stojanovića danas će se naći na najvećem ispitu u trci za šampionski trofej, ne računajući predstojeći "večiti derbi" koji bi mogao da odluči šampiona.

Gostovanje Novom Pazaru predstavlja izazov za svaku ekipu u Jelen Superligi pa se ni lider na tabeli, sa skorom od 13 pobeda iz prethodnih 13 utakmica, ne može doživljavati kao favorit na stadionu kraj Jošanice.

Fudbalsko zdanje u Novom Pazaru predstavlja pravi "bastion" jer se tokom prethodnih godinu dana mnogo toga menjalo u ekipi Novog Pazara, ali je konstanta nepobedivosti pred domaćim navijačima ostala netaknuta.

Poslednji klub koji je slavio u Novom Pazaru bila je novosadska Vojvodina. Minimalni trijumf Novosađana u Novom Pazaru dogodio se 12. maja 2013. godine a od tada su "Plavima" gostovali Rad (dva puta), OFK Beograd, Javor, Napredak, Donji Srem, Spartak, Radnički Niš, Partizan, Sloboda, Vojvodina i Jagodina a tim iz Novog Pazara ostao je neporažen protiv svih navedenih ekipa.

Crvena zvezda u Novom Pazaru ima pozitivan skor jer je na dva gostovanja u prethodne dve sezone jednom slavila (1:2) a jednom je bilo nerešeno (0:0). Jasno je, međutim, da crveno-bele danas očekuje jako težak posao, posebno ako se uzme u obzir i činjenica da će teren biti u raskvašenom stanju zbog obilnih padavina u prethodna tri dana.

Duel u Novom Pazaru imao je i uvertiru u vidu organizacije utakmice i samog pitanja prisustva navijača. Zbog incidenata koje su "navijači" Novog Pazar napravili u Kruševcu lako se moglo dogoditi da utakmica bude odigrana bez prisustva publike ali je Disciplinska komisija FSS bila milostiva prema domaćinu današnjeg meča.

Zvezdinim navijačima prvobitno je bilo zabranjeno da dođu na stadion ali su se stvari promenile po tom pitanju pa će oko 400 pristalica gostujuće ekipe danas biti prisutno na tribinama "Gradskog stadiona" u Novom Pazaru.

Govoreći o kadrovskim problemima dve ekipe, može se reći da ih gotovo i nema. Zoran Njeguš trebalo bi da izvede najjači sastav a Slaviša Stojanović ne može da računa samo na Abiolu Daudu, dok su Marko Petković i Miloš Ninković spremni da počnu utakmicu.

Duel u Novom Pazaru počinje u 16 časova utakmicu će suditi Boško Jovanetić iz Užica.

Novi Pazar - Šimić, Stevanović, Vuković, Otašević, Đorđević, Ragipović, Pavlović, Obrovac, Rusmir, Kecap, Arsenijević

Crvena zvezda - Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Kasalica, Mrđa

Ne propustite