Zvezda - Derbi je i protiv Radničkog

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.10.2013.
13:53
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

U susret ''večitom derbiju'', fudbaleri Crvene zvezde u sredu dočekuju kragujevački Radnički u osmini finala Kupa Srbije. Dan uoči tog duela, sa Marakane poručuju da se u svaku utakmicu mora ući kao da je pravi derbi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je nedavno u Superligi savladala Radnički uKragujevcu sa 2:0, pa je apsolutni favorit da to ponovi i naMarakani u Kupu.

Ono što treneru Slaviši Stojanoviću pravi probleme jesu povrede nekolicine igrača, poput Ninkovića i Kovačevića koji mu sigurno neće biti na raspolaganju, ali i Martinovića i Petkovića, koji još nisu potpuno oporavljeni.

Ipak, šef stručnog štaba crveno-belih veruje u trijumf svog tima, kako bi se obezbedio plasman u četvrtfinale Kupa i napravila prava uvertira pred večiti derbi sa Partizanom.

''Ovo je za nas strahovito važan susret, iz više razloga. Imamo kadrovskih problema, ali to je ujedno prilika za igrače koji su do sada imali manju minutažu.

Smatramo takmičenje u Kupu podjednako važnim kao i prvenstvo jer donosi trofej. Igrači su dobro trenirali prethodnih dana i spremni i motivisani iščekuju početak utakmice''
, izjavio je Stojanović.

Jedan od onih koji se nada minutaži u sutrašnjem susretu sa Kragujevčanima je i mladi reprezentativac Luka Milunović. On tvrdi da na Marakani i duel sa Radničkim doživljavaju kao derbi.

''Već je počelo da se priča o derbiju, ali mi smo profesionalci i moramo da razmišljamo samo o prvom narednom rivalu.

Nama je i trofej u Kupu veoma važan, pa i u duel sa Radničkim ulazimo kao u pravi derbi, jer je u klubu kakav je Crvena zvezda pobeda uvek imperativ'',
konstatovao je Milunović.

Utakmica između Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog igra se u sredu s početkom od 19 časova.

Ne propustite