Zvezda 'diše za vrat' Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.04.2013.
20:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su cilj, iako nisu blistali protiv Donjeg Srema. Minimalnu pobedu od 1:0 crveno-belima doneo Nikola Mikić. Gosti u finišu bili bolji rival, ali Zvezda uspela da se odbrani i sačuva tri boda.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobedonosni niz od dolaska novog trenera Rikarda Sa Pintua.

Trijumfom protiv Donjeg Srema od 1:0, crveno-beli su došli na samo bod zaostatka za vodećim Partizanom i tako stvorili dodatni pritisak ''večitom rivalu'' uoči njihovog gostovanja u Novom Pazaru.

Odlična atmosfera vladala je pred oko 16.000 gledalaca na Marakani, na početku i svečarska, pošto su i odbojkašice Crvene zvezde pozdravljene sa šampionskim peharom u rukama.

Zvezda je imala inicijativu od samog starta, ali uglavnom jalovu, bez većih prilika i opasnosti pred golom Donjeg Srema.

Gosti su u prvih 45 minuta uspeli da se odbrane, a početkom drugog dela igre preko Miladinovića imali sjajnu priliku da dođu u vođstvo, ali on nije uspeo da lobuje Bajkovića.

Deset minuta kasnije usledila je kazna - Zvezda dolazi do vodećeg gola!

Korner za Crvenu zvezdu posle koga lopta dolazi do Milijaša, ovaj centrira za Mikića koji sa nekoliko metara šalje loptu u mrežu nemoćnog golmana Belića - 1:0!

Rezervista Mudrinski je u 62. minutu bio u prilici da duplira prednost Zvezde, ali posle centaršuta Petkovića sa leve strane, ispred napadača Zvezde odbrana gostiju u poslednjem trenutku otklanja opasnost.  

Na ulasku u sam finiš meča, gosti bolji!

Donji Srem je u 89. minutu opasno pripretio preko Prljevića, ali od svega stativa, pa ofsajd...

Damnjanović je u poslednjim trenucima predriblao i Bajkovića, ali nije uspeo da pošalje loptu u prazan gol!

Dosta sreće za Zvezdu ponovo, ali do kraja nije bilo više uzbuđenja, pobeda crveno-belih od 1:0!

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Petković, Spajić, Mikić, Garido, Milijaš, Kadu, Kasalica, Milunović, Dauda (Mudrinski). 

Donji Srem: Belić, Josimov, Vukobrat, Prljević, Krunić, Škorić, Janković, Čordašić, Damnjanović, Terzić, Miladinović (Lakić-Pešić). 

Ne propustite