Zvezda - Gde naći novac?

Autor: Boris Jovanović
subota 31.05.2014.
09:49
Izvor: Sportske.net

Vreme curi, do utorka Zvezda treba da obezbedi novac kako bi preživela u Evropi. Sme li FSS da izda licencu bez garancija?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Situacija nije jednostavna, ali postoji stvar koju Zvezda mora da uradi pored papirologije, to je da pronađe milion i po evra kako bi dobila licencu. To nije sav novac koji im je potreban, dugovi su veći, ali ako pruži garancije do sredine sledeće nedelje FSS bi mogao da prijavi Zvezdu za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tada bitka tek počinje, UEFA će krajem juna kontrolisati učinjeno, to je dan "D" jer u slučaju da Zvezda ne prođe taj "kliring", ne samo klub, veći  i FSS čekaju drakonske kazne.

Takođe, ako tada crveno-beli budu eliminisani, Srbija neće imati predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Razne su kombinacije u igri, ali je pitanje svih pitanja, gde naći novac. Kasa je prazna, rano je za prodaje igrača, prelazni rok nije ni počeo, u ovakvoj situaciji teško je dobiti i kredit.

Tu je i država, koja takođe nema novca, a zauzela je stav da nema više direktne pomoći, odnosno sponzorisanja od strane javnih preduzeća. Niko u čitavoj situaciji ne pominje "Gasprom", za njih to nije velika suma, ali oni su nekoliko puta povećavali sponzorski ugovor kako bi pojačali transfer budžet, takođe ranije su nenamenski trošena sredstva namenjena školi fudbala.

Sve to je dovelo Zvezdu u situaciju da strepi, ali i stavilo mač nad glavom FSS. Ako potvrde licencu bez garancija, praktično zavise od Zvezdine sudbine, oni ne žele da izgube poverenje UEFA gde su akcije našeg saveza visoke, sa druge strane izuzetno bi bila nepopularna odluka da crveno-beli ostanu bez Evrope.

Ako FSS ne izda licencu, može da pozove Partizan da zauzme Zvezdinom mesto sledeće nedelje, u tom slučaju uz Vošu i Jagodinu, i Čukarički bi u LE. Ali, ako Zvezda uđe u žreb 23. juna, pa onda naknadno bude eliminisana, Srbija nema pravo zamene.

Nadajmo se da će se za Zvezdu sve dobro završiti...

Ne propustite