Zvezda 'grmi' na sudije ali ne ulaže prigovore?!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.12.2013.
20:04
Izvor: Sportske.net

Mada zvuči paradoksalno, ali zaključak sa sednice Sudijske komisije FSS implicira da FK Crvena zvezda nije nezadovoljan suđenjem u jesenjem delu sezone pošto od 23 prigovora nijedan nije stigao sa "Marakane".

alo.rs
alo.rs

Povezane vesti

Sudijska organizacija zasedala je u petak i donela višestruke zaključke koji se tiču ocene suđenja tokom jesenjeg dela sezone.

Osnovni je zaključak da se suđenje nije poboljšalo u odnosu na prethodnu sezonu i da je u datom trenutku duplo više prigovora na rad arbitara nego u isto vreme prethodne godine.

Iako je na superligaškim terenima od početka tekuće sezone uveden dodatni par arbitara iz gol aut linija, to nije dovelo do poboljšanja kvaliteta suđenja o čemu svedoče i 23 prigovora koje su klubovi uputili tokom jeseni.

Prigovore na suđenje uputilo je ukupno 12 klubova a interesantno je da među njima nema Crvene zvezde koja je neretko bila najglasnija u povicima na odluke koje su arbitri donosili na njenim i utakmicama drugih klubova.

Tokom 15 odigranih kola čak 15 delilaca pravde kažnjeno je sa najmanje dve utakmice pauze. Osmorica su bili glavni arbitri, petorica pomoćnici, a dvojica dodatni arbitri iza golova.

"Ovih dana su se o suđenju u jesenjoj polusezoni izjasnili klubovi na svojim konferencijama stavom da su arbitri na najvećem broju utakmica obavili svoje zadatke korektno i kvalitetno i da je suđenje bilo bolje od kvaliteta fudbala u ligama" zaključak je Sudijske komisije koji je poprilično u suprotnosti sa onim što smo slušali tokom jesenjeg dela sezone.

Ne propustite