Zvezda - Hoće li proraditi najbolji tandem lige?

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.03.2014.
11:18
Izvor: Sportske.net

Pred utakmicu sa Voždovcem, atmosfera u Crvenoj zvezdi je odlična zbog serije pobeda u prethodnom periodu, kao i položaja na tabeli, ali trener Slaviša Stojanović nije baš bezbrižan uoči ovog duela.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Najveća briga šefu stručnog štaba Crvene zvezde Slaviši Stojanoviću u ovom trenutku je svakako povreda desnog beka Marka Petkovića, za koga nema adekvatnu zamenu, ali se protiv kragujevačkog Radničkog na toj poziciji odlično snašao Nejc Pečnik, pa je za očekivati da ga i protiv Voždovca narednog vikenda vidimo na toj poziciji.

Osim Petkovića, na povrede se ovih dana žale i Mijailović i Rakić, kao i rezervni golman Predrag Rajković i još ranije povređeni štoper Jovan Krneta.

Ipak, uglavnom se radi o lakšim povredama, pa ne bi trebalo da trener Zvezde ima i dodatnih kadrovskih problema.

Osim povreda, ono što se dalo primetiti u poslednje dve utakmice, protiv Radničkog iz Kragujevca i Donjeg Srema, jesu propuštene prilike i neefikasnost najboljih strelaca Superlige Dragana Mrđe i Abiole Daude.

Zvezda je oba pomenuta meča dobila minimalnim rezultatima, 1:0, a ni jedan od pomenute dvojice igrača se nije upisao u strelce.

S jedne strane, to je možda i dodatni kvalitet Zvezde da pobeđuje i kada njeni najefikasniji fudbaleri nisu u ''elementu'', ali navijači bi ipak bili bezbrižniji kada bi se Mrđa i Dauda vratili u golgetersku seriju koja ih je i dovela na vrh liste strelaca, sa 11 odnosno 10 postignutih golova.

Meč protiv Voždovca će svakako pokazati da li je to bilo samo njihovo kratkotrajno ''zatišje'', ili možda neefikasnost postaje problem koji treba analizirati i što pre rešiti...


Ne propustite