Zvezda igra za srpski fajnal-for (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.03.2013.
10:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras će biti u poziciji da overe drugu poziciju na tabeli Jadranske lige i da ujedno pomognu "večitom rivalu" u borbi za plasman na fajnal-for.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Utakmica 25. kola ABA lige koja se večeras igra u "Pioniru" mogla bi da donese višestruko dobro srpskoj košarci. Crvena zvezda Telekom Dočekuje Budućnost iz Podgorice a eventualnom pobedom pomogla bi sebi, Partizanu i Radničkom iz Kragujevca.

Crveno-beli su zbog poraza u Širokom Brijegu sveli na minimum svoje šanse da ligaški deo sezone završe na prvoj poziciji. Ipak, nade još uvek ima ali će preduslov za dalje nadanje biti trijumf protiv Budućnosti iz Podgorice a zatim i poraz Igokee od Krke.

Mnogo realnija opcija je ta da će Zvezda večerašnjim trijumfom obezbediti drugu poziciju na tabeli ABA lige i plasman na fajnal-for, ali i pomoći ostalim srpskim klubovima koji se bore za plasman na završni turnir o čemu je govorio i Vlada Vukoičić pred ovaj duel.

"Višestruko bitna utakmica, koja mnogo toga može da reši. Svedoci smo da se poslednja dva, tri kola prave razne kalkulacije, mi ne razmišljamo o tome, već sutra samo želimo da trijumfujemo i obezbedimo plasman na fajnal-for takmičenja" kazao je trener Crvene zvezde Telekom.

Radnički iz Kragujevca već ima pobedu više od Budućnosti a ukoliko Zvezda večeras savlada Podgoričane četa Miroslava Nikolića i praktično se plasirala na završni turnir bez obzira na to kako će odigrati protiv crveno-belih u poslednjem kolu.

Partizanu pobeda Crvene zvezde Telekom donosi mnogo jer bi u tom slučaju i crno-beli kolo pre kraja obezbedili plasman na fajnal-for, uz uslov da i oni večeras slave na gostovanju MZT-u.

Zvezda u duel sa Budućnošću ulazi bez kadrovskih problema ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi hoće li Budućnost uspeti da napravi iznenađenje kola i dodatno zakomplikuje situaciju u Jadranskoj ligi.

Meč u hali "Pionir" igra se od 19 časova.

Ne propustite