Zvezda je novi lider!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.12.2013.
22:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde nisu dozvolili iznenađenje u Železniku, u poslednjoj utakmici 11. kola ABA lige. Pobedom nad Zadranima izdvojili su se na čelu tabele.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Kao što se i očekivalo, ekipa Crvene zvezde preuzela je lidersku poziciju na tabeli ABA lige, posle ubedljivog trijumfa u Železniku nad Zadrom, rezultatom 82:69.

Ekipa Dejana Radonjića je odlično ušla u meč, pa je već tokom prve deonice uspela da stekne dvocifrenu rezultatsku prednost. To je podstaklo trenera crveno-belih da u drugoj deonici ukaže priliku i mlađim snagama, poput Ristića i Cvetkovića, koji su svoju minutažu u ovom delu igre iskoristili i postizanjem po dva poena, bez promašaja iz igre.

Ipak, kako je meč odmicao, Zadrani su smanjivali razliku, pa su na poluvreme otišli sa zaostatkom od samo šest poena - 42:36.

Pad u igri Crvene zvezde je posebno bio vidljiv početkom treće četvrtine, kada su gosti, predvođeni raspoloženim Šutalom, ušli u svoj ritam. Zvezdina odbrana je delovala veoma loše u tim trenucima, pa je Zadar nešto kasnije uspeo i da povede!

Potrajala je ta rezultatska neizvesnost tokom treće četvrtine, ali je kapiten Zvezde Marko Simonović zatim preuzeo odgovornost, pogodio par šuteva za tri poena, uz odličnu igru u odbrani i vrlo brzo su domaći uspeli da povrate veliku prednost i meč mirno privedu kraju.

Radonjić je ponovo u finišu ukazao priliku mlađim igračima, Cvetković je dodao još dva poena, ali Tejić nije uspeo da se upiše u strelce.

Boban Marjanović je bio najefikasniji u Zvezdi sa 15 poena, Simonović je upisao 11 (tri trojke), a Dženkins 10.

Kod gostiju, ubedljivo najbolji bio je Šutalo sa 20 postignutih poena.

Posle 11. kola ABA lige, tabela izgleda ovako:

tabela






Ne propustite