Zvezda - Jedinstven primer u Evropi i svetu?

Autor: Beta Beta
utorak 06.05.2014.
13:59
Izvor: Beta

Posle današnje odluke UEFA, potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović izrazio čvrsto uverenje da će klub sa Marakane naredne sezone igrati na evro sceni. On je naglasio i, ako Zvezda osvoji titulu kojoj je veoma blizu, da će to biti jedinstven primer d

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) predstavlja još veću obavezu i da je evidentno da će beogradski klub igrati evropska takmičenja.

"Evidentno je da će Crvena zvezda sledeće godine biti u Evropi. Non stop sam na vezi sa delegacijom i reakcije su pozitivne zbog uloženog truda. Odluka ostavlja prostor za optimizam i još veću obavezu za ono što možda nismo uradili u 2013. godini", rekao je Čović na konferenciji za novinare u prostorijama košarkaškog kluba Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu.

Evropska fudbalska unija (UEFA) dala je Zvezdi rok od 14 dana da izmiri svoje finansijske obaveze. Crveno-beli su osporili tužbu Rada za dug, a nekadašnji evropski šampion će morati što pre da pošalje dodatnu dokumentaciju u UEFA.

"Veliki podstrek je što je faktički odbijena žalba UEFA kada je u pitanju Crvena zvezda. Naravno da smo neke stvari mogli i bolje da uradimo, ali da ne lamentiramo, već da u periodu ispred nas hitno preduzmemo mere i ne dodjemo u sličnu situaciji", kazao je Čović.

Zvezda je ove sezone nadomak prve titule prvaka Srbije posle šest godina, pošto tri kola pre kraja prvenstva ima tri boda više od aktuelnog šampiona Partizana.

"Nema novca, nasleđeni su problemi, ali će Zvezda biti jedinstveni primer u Evropi i svetu da neko u takvoj situaciji osvoji prvo mesto. Neka to bude dodatni podsticaj da rešimo probleme", rekao je Čović.

Ne propustite