Zvezda još čeka revanš za "kec u Nišu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.04.2014.
13:58
Izvor: Sportske.net

Odmah nakon proslave Uskrsa u fudbalskom šampionatu Srbije nastavlja se borba za titulu, Evropu i opstanak a lidera na tabeli čeka okršaj sa neugodnim Radničkim iz Niša.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prolećni deo sezone u Jelen Superligi biće nastavljen već u utorak, kada su na programu utakmice 25. kola domaćeg šampionata.

Pobede Crvene zvezde i Partizana u okviru prethodnog kola uslovile su da bodovna razlika između lidera na tabeli i branioca trofeja ostane ista a malo je onih koji veruju da će se situacija promeniti posle duela koji nas očekuju u utorak.

Zagovornici teorije da "večiti derbi" odlučuje pitanje prvaka zanemaruju duele Crvene zvezde sa Radničkim iz Niša i gostovanje Partizana u Kruševcu, ali Beograđane ne čeka nimalo lak posao.

Crvena zvezda bi trebalo da ima lakši posao jer na domaćem terenu dočekuje ekipu koja tokom prolećnog dela sezone ne liči na onu koja je bila hit jeseni.

Radnički iz Niša više ne spada u red ekipa koje se bore za treću poziciju na tabeli ali "Real sa Nišave" ne bi smeo da bude potcenjen od strane izabranika Slaviše Stojanovića.

Istorija kaže da je Zvezda poslednju pobedu u prvenstvu nad Radničkim ostvarila 2. septembra 2012. godine kada je na "Marakani" bilo 3:2 za domaći sastav.

Od tog trenutka dva tima su se sastajala tri puta, od čega jednom u Kupu Srbije, a Radnički je dva puta uspevao da ostane nesavladan.

Na poslednja dva prvenstvena susreta Zvezda je protiv Radničkog osvojila samo jedan bod a crveno-belima još uvek u glavi odzvanja onaj "kec u Nišu" iz 19. kola prethodnog šampionata.



Revanš za taj poraz nije usledio tokom jesenjeg dela tekuće sezone jer je Radnički uspeo da ostane nesavladan na svom terenu (1:1), pa nema sumnje da je predstojeći okršaj šansa da Crvena zvezda naplati sve dugove.

Utakmica Crvena zvezda - Radnički igra se u utorak sa početkom od 18 časova a samo tri dana kasnije crveno-beli odlaze u goste "večitom rivalu" na "derbi odluke".

Ne propustite