Zvezda napada 'južnu prugu' (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.10.2013.
14:02
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije kreće u pohod na 'južnu prugu' a gostovanje Radničkom u Nišu u mnogome bi moglo da odredi poziciju Crvene zvezde pred duele na "Marakani" sa kragujevačkim Radničkim i Partizanom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Derbi meč desetog kola Jelen Superlige igra se večeras u Nišu, gde će domaći Radnički dočekati Crvenu zvezdu pred, po svoj prilici, punim tribinama stadiona "Čair".

Vicešampion Srbije u Niš stiže osokoljen ubedljivom pobedom nad Novim Pazarom u prethodnom kolu ali sa sećanjem na prethodni hod po trnju u gradu na Nišavi.

Poslednji međusobni susret Crvene zvezde i Radničkog završen je pobedom Nišlija rezultatom 2:1, a upravo je taj poraz bio presudan za Beograđane kada je borba za trofej u prethodnoj sezoni u pitanju. Nakon poraza u Nišu Zvezda je izgubila korak za Partizanom pa ni kasniji kiksevi crno-belih nisu pomogli Zvezdi da se domogne tako željenog trofeja u domaćem šampionatu.

Večerašnji susret obećava istinski fudbalski spektakl. Generalno gledano Radnički ima bolji tim nego u prolećnom delu prethodne sezone a mnogi tvrde da je isti slučaj i sa Crvenom zvezdom.

Sigurno je to da Zvezdu u Nišu čeka druga najbolja odbrana u ligi koja je na pet utakmica pred domaćim navijačima kapitulirala samo dva puta. Ako se tome doda da Zvezda jako teško postiže golove na gostujućim terenima i da je na pet utakmica kao gost davala prosečno jedan gol po meču, jasno je da danas ne treba očekivati goleadu na "Čairu".

Ipak, tradicija i statistika su jedno što najbolje govori i rezultat koji je Partizan ostvario u prethodnom kolu protiv Jagodine.

Duel Radničkog i Crvene zvezde igra se od 19 časova a vremenski uslovi koji su najavljeni za današnji dan trebalo bi da obezbede svim akterima derbija na "Čairu" najbolje moguće uslove za uživanje u okršaju dva tima iz gornjeg doma tabele JSL.

Zvezda na megdan Radničkom izlazi kao treća ekipa domaćeg šampionata sa 16 osvojenih bodova, dok Radnički ima dva boda manje i nalazi se dva stepenika niže na superligaškoj tabeli.

Treneri Stojanović i Bekvalac trebalo bi da na teren izvedu sledeće sastave:

Radnički Niš (4-3-2-1) - Kesić, Pauljević, Pavlović, Živković, Bulatović, A. Jovanović, Kolarević, Stojanović, Jovanović, Ljubinković, Hadžibulić

Crvena zvezda (4-2-3-1) - Bajković, Vešović, Mijailović, Krneta, Arauho, Gogić, Kovačević, Ninković, Milijaš, Pečnik, Dauda

Ne propustite