Zvezda nastavila seriju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.02.2014.
15:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali novu pobedu na pripremama u Sloveniji, ovog puta protiv ekipe Gorice.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekipa Slaviše Stojanovića ne posustaje u pripremnim mečevima pred početak prolećnog dela sezone. U novoj proveri, Zvezda je savladala Goricu rezultatom 2:0, a pogotke za crveno-bele postigli su kapiten Milijaš i iskusni napadač Dragan Mrđa.

Crveno-beli su u današnji meč ušli ohrabreni serijom pobeda u prethodnim mečevima, a i danas su tokom većeg dela delovali sigurno i samouvereno na terenu.

Već u uvodnim minutima, Zvezda je počela da stvara prve prilike, pretila je preko Pečnika, da bi zatim u sedmom minutu i Kasalica pokušao volej udarcem, ali nije uspeo da savlada protivničkog čuvara mreže.

Pet minuta kasnije, još bolja prilika za crveno-bele, lepa akcija Daude i Kovačevića koji snažno šutira, ali pogađa prečku.

U 15. minutu zatresla se mreža na drugoj strani, ali je gol poništen zbog ofsajda u kome se našao Misuraki.

Ali, već na isteku 20. minuta igre, Crvena zvezda uspeva da kruniše bolju igru. Kasalica je iznudio indirektan udarac, Ninković ga je izveo kratko dodavši loptu Milijašu, a Zvezdin kapiten preciznim šutam uspeva da pogodi mrežu za vođstvo od 1:0.

Desetak minuta kasnije, opasna akcija Gorice, kontra dva na jedan, ali se napadači slovenačke ekipe nisu snašli u završnici akcije.

Do kraja prvog poluvremena, Milijaš je još jednom pripretio iz slobodnjaka, ali nije pogodio, da bi početak drugog poluvremena bio obeležen inicijativom Gorice koja nije uspela da je kruniše i golom.

Ipak, kako je vreme prolazilo, Zvezda je ponovo nametnula svoj ritam, i u 84. minutu preko Dragana Mrđe, koji je ušao u nastavku meča, došla do drugog gola i nove pobede - 2:0.

Iskusni Mijailović je odlično prošao po levoj strani, još bolje centrirao, a Mrđa je bio na pravom mestu i pogodio mrežu.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Dauda, Kasalica.

Ne propustite