Zvezda nastavila seriju, Cedevita se mučila

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.11.2012.
20:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa pobedama u regionalnoj ligi. Odličnu formu crveno-beli su potvrdili i protiv Krke u Pioniru, dok je u isto vreme u Zagrebu Cedevita imala znatno teži posao protiv Solnoka.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

U utakmici devetog kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Pioniru ekipu Krke rezultatom 79:61.

Ovo je Zvezdi peta pobeda u regionalnoj ligi, četvrta uzastopna, uz još dva trijumfa u Evrokupu, što dovoljno govori o sjajnoj formi Vukoičićeve ekipe.

Zvezda je od samog starta nametnula svoj ritam, ali je posle vođstva od 12:7 usledila serija gostiju 6:0, za njihovo jedino vođstvo u ovom meču - 12:13.

Međutim, u finišu prve četvrtine usledio je ekspresan odgovor crveno-belih, u režiji Radivojevića, Brauna i Savovića,  pa domaći serijom 8:0 završavaju prvu deonicu vođstvom 20:13.

Serija crveno-belih nastavljena je i na početku druge četvrtine. Još pet vezanih poena za 25:13, ali su do poluvremena gosti uspeli da tu prednost Zvezde prepolove, pa se na odmor otišlo vođstvom domaćih 36:30.

Ipak, Zvezda u nastavku nije dozvolila ni nagoveštaj preokreta. Vrlo brzo je vraćena dvocifrena prednost i domaćem timu je ostalo da do kraja rutinski završi posao.

Na kraju, Rakočević i Braun su bili najefikasniji u Zvezdi sa po 15 poena, dok je Savović upisao poen manje.

U isto vreme, Cedevita je imala neočekivanih problema na svom parketu protiv Solnoka, ali je na kraju ipak zabeležila očekivanu pobedu rezultatom 91:86.

Rajt sa 18 i Želabal sa 15 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, dok je Predrag Šuput upisao 14.

Cedeviti je ovo šesti trijumf u prvih devet kola, a derbi kola biće odigran u ponedeljak u Ljubljani, gde se sastaju evroligaši Olimpija i Partizan.



Ne propustite