Zvezda neće kalkulisati u finišu ABA lige!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.03.2014.
16:00
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović poručio je u nedelju da će crveno-beli i u preostala dva kola ABA lige igrati punom snagom, na pobede, iako su pobedom u Zadru osigurali prvo mesto pred završni turnir.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su u subotu u Zadru ostvarili novu pobedu, kojom su overili lidersku poziciju uoči starta završnog turnira, ali i popravili koeficijent srpskih klubova u trci za sva četiri mesta u ABA ligi i naredne sezone.

Iako su svoj cilj već ostvarili, crveno-beli će nastaviti u istom ritmu i u preostala dva kola, kako bi pomenuti koeficijent naših klubova bio još veći.

To je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio i Nebojša Čović, uz čestitke ekipi Dejana Radonjića na ostvarenom rezultatu.

''Crvena zvezda odličnim rezultatima ove sezone u značajnoj meri doprinela dobrom koeficijentu naših klubova što bi Srbiji i sledeće sezone trebalo da omogući da u ABA ligi ima četiri predstavnika.

Zato sada nećemo stati i u finišu Jadranske lige Zvezda će u svakoj utakmici ići na pobedu iako ti mečevi za nas neće imati rezultatski značaj. Čestitam igračima i i stručnom štabu, kao i svim članovima uprave kluba na ovako vrednom sportskom rezultatu koji je nastao kao plod našeg zajedničkog i veoma napornog rada'',
poručio je Čović, a prenosi zvanični klupski sajt.

Zvezda za sada ima sjajnu sezonu, osim prvog mesta u ABA ligi, osvojili su i Kup Radivoja Koraća i izborili plasman u četvrtfinale Evrokupa. Ipak, pravi izazovi tek slede, borba za plasman u Evroligu i osvajanje novih trofeja.

''Igra koju prikazujemo u poslednje vreme kao i rezultati koje beležimo upućuju na zaključak da smo za te izazove spremni, a siguran sam da ćemo raditi još više kako bismo bili još spremniji. Ovako dobri rezultati su dodatni podstrek za sve nas'', naglasio je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde se osvrnuo i na predstojeći završni turnir ABA lige, koji će, zahvaljujući Zvezdinim rezultatima biti održan u Beogradu, u ''Kombank Areni''. On se nada da će Srbija imati dva predstavnika na fajnal foru.

''Kako stvari stoje, Srbija će gotovo sigurno na Fajnal-foru imati dva predstavnika, uz Zvezdu će tu biti i Partizan, i zato očekujem značajanu pomoć grada u organizaciji ovog događaja. Mislim da je svima jasno koliki značaj ima ovaj turnir za srpsku košarku i zato se nadam da će se svi relevatni faktori ponašati u tom duhu.

'Kombank Arena' je već rezervisana u terminu održavanja trunira, a još nam samo preostaje da vidimo kakve će uslove pred nas postaviti ABA liga i da li su oni realni i za nas uopšte prihvatljivi''
, dodao je Čović.

Na kraju, kad je u pitanju meč sa Budiveljnikom, Čović je istakao da još nije doneta odluka hoće li se igrati u Areni, ili Pioniru.

''Najvažnije je da je Kombank Arena 26. marta slobodna tako da imamo opciju izbora, a siguran da ćemo doneti najbolju odluku za klub'', zaključio je Čović.


Ne propustite