Zvezda nema koga da proda?!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.12.2013.
12:10
Izvor: Sportske.net

Ako Abiola Dauda ne ode u Tursku, teško je verovati da bi Zvezda mogla od nekog igrača da koliko toliko popuni kasu u januaru? Većini pala cena...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezdi se žuri, prodaja Daude bi zakrpila rupe, omogućila klubu da izmiri deo duga prema igračima, ali i na neki način pomogla da se planiraju dalji poslovi u prelaznom roku.

No ponuda Turaka nije zadovoljavajuća, verovatno i oni taktiziraju, kada počne prelazni rok, na "Marakani" će potezi biti uslovljeni eventualnim prodajama.

Nevolja je što Zvezda nema gotovo nikoga na prodaju po realnoj ceni. Recimo Kasalica za koga je postojalo interesovanje je u drugom planu, pa je sigurno da je njegova cena pala u odnosu na recimo leto, kada su ga želeli Francuzi, ali i klubovi iz Južne Koreje.

Darko Lazović se tek vraća iz faze rekovalescencije, on će biti verovatno i najveće pojačanje za tim, a sezonama je važio za igrača od koga se očekuje da u kasi ostavi nekoliko miliona.

Luka Milunović takođe ne igra, Krneta bi mogao da napusti klub, ali i za njega je obeštećenje tek par stotina hiljada evra, dosta igrača je zbog dugova napustilo klub, pa je jasno da tim ne vredi mnogo.

U pitanju je kombinacija starijih i iskusnijih igrača i tek nekolicine mlađih, koji uglavnom popunjavaju određene pozicije u timu. To drugim rečima znači da klub teško može da zaradi veći novac od bivših reprezentativaca Ninkovića i Milijaša, kao i povratnika iz inostranstva, Mijailovića, Martinovića, Mrđe.

Oni mlađi i ne dobijaju šansu, mada je Petković fudbaler koji ima pristojnu cenu, a Arauho je i dalje akvizicija za budućnost, iako su o njemu pričane bajke pre dolaska na "Marakanu".

Zlatni omladinac Rajković ne može da primiriše golu od Bajkovića, Vukan Savićević nije standardan, videćemo hoće li šansu dobiti Mihajlović.

Sve u svemu, opredeljenje je da se sa iskusnim igračima uzme titula, ali treba reći i da Zvezda dugo nije afirmisala nekog fudbalera iz svoje škole na kome bi mogla da zaradi značajniji novac.

Upravo zbog toga se sada pitanje prodaje Daude postavlja kao ključ za prelazni rok...


Ne propustite