Zvezda - Od blokade i dugova boli glava...

Autor: Boris Jovanović
subota 12.10.2013.
10:15
Izvor: Sportske.net

Na "Marakani" se loše vesti samo smenjuju. Dugovi ponovo kao giljotina, hoće li još neki igrači napustiti klub.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Situacija na tabeli je nebitna, ali o tome pričamo valjda godinama. Dugovi su omča oko vrata, a obaveze koje klub ima izgledaju poput nemoguće misije. Zvezda mora do kraja novembra da isplati 600 000 evra Bronovickom inače će evro licenca biti u magli.

Još neki bivši članovi kluba su dobili na sudu, ali su dugovanja Ćosiću, Reljiću kao i bivšim trenerima Katiću i Kljajiću znatno manja.

"Sport" piše da je blokada oko milion evra, očigledno da se i Nebojša Čović distancirao, a menice su pustili poverioci sa kojima je svojevremeno napravljen reprogram.

Dragan Džajić je obećao novac Darku Lazoviću kome se duguje više od 300 000 evra, ali nije jasno odakle će klub isplatiti povređenog igrača. Ako bude tužio Zvezdu, može da slično Mladenoviću dobije raskid ugovora.

Praktično čitav jedan tim je napustio "Marakanu" zbog dugova, za neke igrače je uzeto obeštećenje po propisima UEFA, ali nije naplaćeno, recimo za Jankovića od Parme i Mijailovića od Kajzerija.

Kako smo pisali letos, sa Turcima i Italijanima je uvek povuci-potegni, kako posluju ozbiljni klubovi pokazao je Bazrel koji je odmah isplatio novac za Simića, oko  250 000 evra.

Zvezda ne bi dobila ništa i ako tuži jer bi se proces otegao, a novac joj je potreban odmah. "Gazprom" će uplatiti svoje obaveze, no, već smo konstatovali da ruski sponzor traži da se tim sredstvima ne vraćaju dugovi iz prošlosti.

U pitanju je zaista začarani krug, na dnevnom redu su Jovanović, Mladenović, Jevtić, prema informacijama "Žurnala" ta trojica igrača potražuju oko 100 000 evra, prva dvojica su napustili klub zbog dugovanja, a Jevtić je dugo u Kini, bio je veoma strpljiv, ali on je pre dve godine napustio Zvezdu.

Čeka se skupština i nova uprava, ali zaista je teško videti šta će se promeniti...

Ne propustite