Zvezda, odličan - pet!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.02.2014.
16:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su petu uzastopnu pobedu na isto toliko kontrolnih utakmica odigranih u sklopu priprema koje obavljaju u Sloveniji. Poslednja 'mušterija' Stojanovićevih pulena bila je ekipa Kopra.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Drugoplasirane ekipe srpskog i slovenačkog šampionata odmerile su danas snage na stadionu "Bonifika" pred oko 1.200 pristalica, uglavnom gostujućeg sastava.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kopar rezultatom 4:2 (3:1) i tako vezali peti uzastopni trijumf u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

Zvezda je peti kontrolni meč igrala bez opravdano odsutnog Ninkovića, koji je dobio drugo dete, i lakše povređenih Mrđe i Milunovića koji su trening odradili u teretani.

Izabranici Slaviše Stojanovića konačno su uspeli da inicijativu koju su uglavnom imali protiv svakog rivala na vreme krunišu golovima. Do dvadesetog minuta Zvezda je već imala tri gola prednosti a u strelce su se upisali Pečnik, Milijaš i Dauda.

Prvi pogodak na meču ujedno je bio i najlepši, a pao je nakon Kasalicinog dodavanja Pečniku koji je pogodio rašlje gola golmana Simčića već u šestom minutu susreta.

Čnigoja i Čovilo pripretili su Bajkoviću nakon vodećeg gola crveno-belih a onda je Dauda "istuširao" ekipu Kopra drugi put na utakmici. Ponovo je Kasalica bio asistent a tamnoputi napadač nije imao težak zadatak da Crnogorčevu asistenciju pretvori u pogodak i vođstvo Crvene zvezde od 2:0.

Nastavila je Zvezda da pritiska domaći sastav posle Daudinog gola pa je u 20. minutu dosuđen opravdan penal za crveno-bele koji Milijaš pretvara u vođstvo od 3:0.

Sredinom prvog poluvremena tempo je počeo da pada a Kopar u takvoj postavci stvari stiže do prvog gola na utakmici u 40. minutu. Zvezdina odbrana pokazala je slabost nakon skraćenog kornera, pošto je Halilović neometano skočio na oko sedam metara od gola i glavom poslao loptu u gornji ugao Bajkovićevog gola.

Četiri minuta kasnije pokoškali su se Pečnik i Guberac a sudija je obojici pokazao javne opomene. Fudbaleru Kopra bio je to drugi žuti karton pa je imao minut da prvi stigne u svlačionicu svog tima.

Slaviša Stojanović je u drugom delu susreta priliku pružio igračima koji su meč počeli kao rezerve a Zvezda je već u 57. minutu stigla do novog pogotka.

Ponovo je strelac bio raspoloženi i sve efikasniji Nejc Pečnik koji je na asistenciju Darka Lazović poluvolejom matirao golmana Kopra.

Desetak minuta kasnije domaćin dolazi do drugog pogotka preko rezerviste Pučka koji je iskoristio indolentnost u zadnjoj liniji Stojanovićevog tima i lako postigao gol za konačnih 4:2.

Opšti utisak nakon današnjeg meča je da Zvezda ima veliki potencijal u napadu ali da je odbrana i dalje najveći problem crveno-belih. Stojanoviću ostaje nada da će novajlije Pavićević i Kelhar, koji je danas debitovao u crveno-belom dresu, uspeti da donesu sigurnost u defanzivi koja je tokom proleća nedostajala crveno-belima i koštala ih bodova.

Ne propustite