Zvezda osvojila i Kragujevac!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.08.2013.
18:57
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda ostvarila cilj u Kragujevcu i nastavila pobedničku seriju posle startnog poraza od Javora. Ekipa Slaviše Stojanovića nije imala previše problema protiv neubedljivog Radničkog, koga, po svoj prilici, i ove sezone čeka borba za opstanak.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda u domaćem šampionatu. U derbiju četvrtog kola beogradski crveno-beli slavili su u Kragujevcu protiv domaćeg Radničkog rezultatom 2:0.

U odličnoj atmosferi na kragujevačkom ''Čika Dači'', Radnički je počeo solidno, ali je Zvezda vrlo brzo preuzela inicijativu i dešavanja na terenu preselila na polovinu ekipe Radmila Ivančevića.

Ninković je već u četvrtom minutu meča imao priliku da Zvezdu dovede u vođstvo, ali je golman Čančarević otklonio opasnost.

Usledili su na drugoj strani pokušaju Marića sa dvadesetak metara, pa Kneževića sa ivice kaznenog prostora, da bi u 14. minutu Čančarević istrčavanjem iz kaznenog prostora uspeo da zaustavi nalet Nejca Pečnika.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo Crvene zvezde. U 17. minutu Nenad Milijaš je iskosa sa desne strane, sa tridesetak metara centrirao u ''srce'' šesnaesteca Radničkog, gde je Kasalica umakao pažnji svojih čuvara i prosledio loptu u mrežu - 0:1.

Pet minuta kasnije, još jedan ''slobodnjak'' za Zvezdu, i to sa nekih 17 metara po sredini gola, ali je šut Milijaša zaustavio golman Čančarević.

U 28. minutu, arbitar Gogić je na nekoliko minuta prekinuo meč zbog transparenata koje su istakli navijači Crvene zvezde, u znak protesta protiv čelnika FSS.

DSo kraja prvog poluvremena viđene su dve dobre prilike za Radnički, ali je Zvezda uspela da sačuva minimalnu prednost. Prvo je Knežević sa desne strane uposlio Spalevića u 37. minutu, ali je lopta posle pokušaja kapitena Radničkog završila pored desne stative Bajkovićevog gola.

Šest minuta kasnije, golman Zvezde je u poslednjem trenutku uspeo da izbije loptu ispred Stojmirovića, posle odlične asistencije Spalevića.

Drugo poluvreme donelo je uglavnom mirniju igru Zvezde, koja je prvenstveno želela da sačuva stečenu prednost, pa do samog finiša nismo videli previše prilika pred golom Čančarevića.

Beležimo lep pokušaj ''makazicama'' Nikole Mijailovića u 52. minutu, a trinaest minuta kasnije konačno je pripretio i Radnički preko Kneževića iz slobodnog udarca, kada je Milijaš glavom izbio loptu ispred svog gola.

U 74. minutu nova opasnost pred golom domaćih. Kovačević je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Milijaš je zatim pokušao da uposli Milunovića, ali mu je zasmetao Dauda.

Ipak, u finišu meča, Zvezda uspeva da osigura trijumf. Prvo je u 85. minutu Pečnik pogodio prečku, da bi samo tri minuta kasnije sve dileme rešio Dauda.

Odlična kontra crvenop-belih, Dauda beži odbrani domaćih, izbija sam ispred Čančarevića i lopta završava u mreži - 0:2, treća uzastopna pobeda Zvezde!


Radnički: Čančarević, Beljić, Rosić, Tintor, Marić, I. Petrović, Stojmirović (Simović od 87.), S. Petrović, Petronijević (Andrić od 75.), Knežević, Spalević.

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica (Dauda od 73.), Mrđa (Milunović od 60.).

Ne propustite