Zvezda - Otišao Savović, stigao Radenović!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.09.2013.
18:56
Izvor: Sportske.net

Nove kadrovske promene u Crvenoj zvezdi, na ulasku u finiš priprema za sledeću sezonu. Iskusni Boris Savović sporazumno raskinuo ugovor, a novi košarkaš crveno-belih je Ivan Radenović.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ono što se poslednjih dana najavljivalo, u utorak je i zvanično potvrđeno - Crvena zvezda će u narednoj sezoni biti jača i za Ivana Radenovića!

Iskusni, 29-godišnji krilni centar dolazi iz ukrajinskog Donjecka, čije je boje branio u prethodne dve sezone, a u protekloj je u ovom klubu ostvario prosečni učinak od 8,6 poena, 4,3 skoka i 2 asistencije po meču.

Radenović je studirao na prestižnom američkom Univerzitetu Arizona, a profesionalnu karijeru započeo je 2007. godine u dresu španske Đirone sa kojom je stigao do finala Evrokupa.

Zatim je nastupao za atinski Panelinios, moskovski CSKA i španske prvologaše Kahasol i Menorku. Sa ukrajinskim Donjeckom je u prethodne dve sezone osvojio jednu titulu šampiona. Takođe, bio je i član mlade reprezentacije koja je 2004. godine na Evropskom prvenstvu osvojila peto mesto.

Međutim, uporedo sa dolaskom Radenovića, iz Crvene zvezde je stigla potvrda i o rastanku sa jednim od najboljih igrača iz prošle sezone Borisom Savovićem.

Sa njim je sporazumno raskinut ugovor, pa je Savović slobodan u izboru novog kluba. Na zvaničnom sajtu je istaknuto da Zvezda ''zahvaljuje Borisu Savoviću na ogromnom doprinosu koji je dao u osvajanju Kupa Radivoja Koraća prošle sezone, plasmanu u Evroligu i želi mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere''.




Ne propustite