Zvezda: "Pazarci traže alibi!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.04.2014.
15:26
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se tokom popodneva saopštenjem za javnost u kojem je izraženo razočarenje "alibi pismom" FK Novi Pazar kojim je taj klub obavestio lidera JSL da njegovim navijačima neće biti omogućen ulazak na stadion.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nakon prepodnevnog sastanka kojem su prisustvovali predstavnici FK Novi Pazar i Crvena zvezda, kao i komesar za bezbednost FSS i predstavnici policije, doneta je odluka da pristalicama gostujuće ekipe ne bude dozvoljen dolazak na stadion.

Pismo u kojem je obrazložena odluka stiglo je nekoliko minuta posle podneva na adresu FK Crvena zvezda a vicešampion Srbije reagovao je na njega zvaničnim saopštenjem.

Zvezdino saopštenje povodom zabrane da navijači tog kluba prisustvuju utakmici u Novom Pazaru prenosimo u celosti.

"Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je duboko razočaran ovakvim potezom FK Novi Pazar. Posebno zbog činjenice da je FK Crvena zvezda uvek do sada bio srdačan domaćin kad je na našem stadionu gostovao FK Novi Pazar i nikada nismo koristili slične alibije da bismo otkazivali gostoprimstvo gostujućim navijačima.

Pismo koje smo dobili puno je 'zamena teza' i zamena uloga, jer nije Crvena zvezda organizator meča u Novom Pazaru već istoimeni klub, te od svojih domaćina shodno fudbalskim i državnim zakonima očekujemo da isti meč i organizuju na nivou na kojem zahtevaju propozicije Jelen Superlige.

Istina je da FK Crvena zvezda ne organizuje dolazak svojih navijača. Uprkos tome, dolazak naših navijača i simpatizera moguć je, te je FK Novi Pazar dužan da svim gledaocima sa kartama obezbedi ulazak na stadion, a gostujućim navijačima i poseban sektor
" stoji u saopštenju FK Crvena zvezda.

Iz Novog Pazara, ranije danas, najavili su da će sektor koji je bio planiran za gostujuće navijače, kao i "tampon zonu" staviti na raspolaganje svojim pristalicama, te da će i kapacitet stadiona biti proširen na 7.000 mesta.

Ne propustite