Zvezda - Pogled na tabelu bolji od igre...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.02.2014.
12:22
Izvor: Sportske.net

Posle 502 dana Zvezda je prva, ali prolećna trka je tek počela. Zbog čega je tim pao u nastavku? Lazović ogromno pojačanje, iskusni štoperi će vrednost pokazati kada pritisak bude bio još veći.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Rasplet uvodnog vikenda kakav se samo poželeti može, Partizan je kiksnuo u Novom Pazaru, posle 502 dana Zvezda je vodeća u ligi. Prednost minimalna, ali kako se obično kaže, sada drže sve u svojim rukama, ne moraju više da čekaju kiks rivala.

Dva lica tima protiv Javora pokazuju da ekipa nikako da odigra utakmicu u istom ritmu.

"Pali smo, nismo bili dovoljno agresivni, moraćemo da analiziramo uzroke lošije partije", kaže trener Stojanović.

Nesigurnost se uvukla posle prilike da se zatvori meč, Javor se vratio u igru, ali su na kraju tri boda ostala na "Marakani".

Nedostajao je itekako Miloš Ninković, da stane na loptu, da donese sigurnost u pasu, i svakako da bi njegov oporavak mogao da bude ključ za sledeću nedelju, kada novi lider gostuje protiv trećeplasirane Jagodine. Biće to jedno od najtežih iskušenja ovog proleća.

Najveći benefit je povratak Darka Lazovića, i laiku je jasno ono o čemu smo pisali jesenas, njegov povratak je najveće pojačanje za Zvezdu. Uz to, klub će biti jači i za Cilinšeka koji bi trebalo da bude registrovan do narednog vikenda.

Biće zanimljivo videti da li će Stojanović nastaviti da forsira igru sa dva napadača, Mrđa i Dauda odlično funkcionišu, uostalom postigli su 19 golova ove sezone i boriće se za titulu najboljeg strelca.

Na kraju pohvale i za debi štoperskog tandema, Kelhara i Pavićevića, poslednja linija je bila problem tokom jeseni, broj primljenih golova nedopustiv, vrednost iskusnih igrača videće se kada pritisak bude još veći, protiv osvajača kupa u narednom kolu.

Trener Stojanović se nada da će igra biti bolja, u ovom trenutku to je imperativ jer prostora za kiks nema.

Ipak, Zvezdina nada da će prekinuti Partizanovu seriju sada je mnogo veća i sasvim realna za razliku od prethodnih godina.

Ne propustite