Zvezda popravila utisak, Borha i Evandro srušili Dance

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.02.2012.
18:59
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Posle dva poraza od kineskih ekipa, fudbaleri Crvene zvezde večeras savladali danski Horsens i najavili uspon forme pred ulazak u finiš zimskih priprema.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekipa Roberta Prosinečkog savladala je danski Horsens sa 2:1, u novoj proveri na pripremama u Antaliji.

Već posle dva minuta igre Zvezda je povela golom Borhe. Najpre je posle prvog kornera Lazović pogodio stativu, lopta se odbila do Borhe koji je iskoristio ukazanu priliku - 1:0.

Dvadeset minuta kasnije Kolumbijac je mogao da postigne i drugi gol posle akcije sa Mikićem, ali je ovog puta odlučio da uposli nekog od svojih saigrača i - pogrešio.

Zvezda je imala konstantnu inicijativu, stvarala prilike, a u 30. minutu Evandro duplira prednost Beograđana. Lepa kombinacija Milivojevića i Evandra, koji šalje precizan pas ka Mikiću. On je ušao u šesnaesterac, uputio povratnu loptu ka Brazilcu koji levom nogom pogađa levi donji ugao golmana, za prednost Zvezde od 2:0.  

Ovo vođstvo crveno-belih trajalo je do 85. minuta, kada je posle jedne dubinske lopte između štopera Zvezde, Anderson  šutirao sa 15 metara i postavio konačnih 2:1.

Tri minuta kasnije Danci su mogli i do izjednačenja, ali je golman Bajković odlično intervenisao.

Crvena zvezda je počela meč u sledećem sastavu: Bajković, Mikić, Tošić, Maksimović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Evandro, Lazović, Milunović, Borha.

U drugom poluvremenu priliku su dobili i Krneta, Kadu, Dimitrijević, Vešović.

Ne propustite