Zvezda prebolela derbi, Milijaš ''razbio maler'' iz penala!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.05.2014.
21:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su vratili tri boda prednosti u odnosu na Partizan, posle bolje igre i pobede nad ekipom Rada, kojoj današnji rezultati 27. kola Superlige nikako ne idu na ruku u borbi za opstanak.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle poraza u derbiju pre nedelju dana, ali i ubedljive pobede Partizana nad Donjim Sremom, Crvena zvezda je večeras bila pod psihološkim pritiskom na Marakani protiv Rada, ali su se izabranici Slaviše Stojanovića izborili sa tim i na kraju slavili rezultatom 2:0, čime su se još više primakli šampionskoj tituli!

Pred početaak meča, kao i na ostalim terenima danas, odata je pošta Vujadinu Boškovu, da bi odmah zatim usledila bakljada ''Delija'' koji su i ovog puta pružili veliku podršku svojim ljubimcima.

A Zvezda je od samog starta krenula ofanzivno i već u drugom minutu se mreža Danilovića zatresla, ali je gol Kasalice poništen zbog ofsajda.

Isti igrač je i u 15. minutu pogodio cilj, ali je i tada bio bio u nedozvoljenoj poziciji pa je ostalo 0:0.

Međutim, Zvezda je neprestano napadala, ređale su se prilike Mrđe, Mijailovića, Ninkovića, Kasalice, a njihove promašaje i veliku grešku Pečnika na polovini Zvezde umalo je kaznio Raspopović u 22. minutu.

Na sreću Zvezde, nije bio precizan, ali su se dešavanja ponovo preselila pred gol ''Građevinara''.

Imao je i Darko Lazović dve velike prilike, a onda u 32. minutu sudija Filipović je procenio da je Raspopović igrao rukom u kaznenom prostoru Rada, posle čega je Nenad Milijaš šutirao sa bele tačke i, za razliku od Ninkovića i Mijailovića pre nedelju dana, bio siguran - Zvezda vodi 1:0!

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a tek što je počelo drugo, mreža Danilovića se ponovo zatresla.

U 48. minutu Milijaš je odlično izveo korner, a u kaznenom prostoru ''Građevinara'' najspretniji je bio Mrđa, koji duplira prednost Zvezde - 2:0.

Posle toga, Zvezda nije previše forsirala u napadu, ''smanjila je gas'', pa smo do kraja videli još par prilika Milijaša i Mrđe, ali golova više nije bilo.

Gosti su tek u 80. minutu prvi put šutrirali u okvir gola, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu, iako je ekipa Stevana Mojsilovića u drugom poluvremenu popravila utisak.

Golove možete videti OVDE.

Crvena zvezda: Bajković, Mijailović, Pečnik, Kelhar, Pavićević (Krneta od 77.), Milijaš, Kovačević (Gogić od 83.), Ninković, Lazović, Kasalica (Rakić od 70.), Mrđa.

Rad: Danilović, Ćirković, Stanojević, Injac (Radivojević od 38.), Lazevski, Gnjatić, Raspopović, Urošević (Babić od 85.), Milošević, Rodić (Mihajlović od 54.), Knežević.

Ne propustite